Vitesse weet thuis wél te winnen van LSVV: 2-1

Castricum – Met nog één inhaalduel thuis tegen IVV te goed was LSVV weer de eerste tegenstander bij de start van de tweede competitiehelft. Uit eindigde het openingsduel in 1-1 en daarmee had Vitesse zichzelf eigenlijk tekort gedaan. Gezien de stand op de ranglijst waar Vitesse zelfs met een duel minder 7 punten méér heeft vergaard dan de ploeg uit Zuid-Scharwoude was dit keer een zege voor de hand liggend. En dat gebeurde dan ook al bleef het toch spannend tot het einde aan toe. De marge met de 10e plaats op de ranglijst, die door de versterkte degradatieregeling “nacompetitie” betekent, is daardoor opgelopen naar 10 punten. Maar gezien de prima resultaten tot nu toe kan Vitesse inmiddels ook omhoog kijken want het heeft óók zicht op aansluiting bij de top van het klassement!

Door PR-commissie Vitesse ‘22

De eerste helft was LSVV met de harde wind in de rug veelvuldig op de helft van de thuisploeg te vinden. Maar aanvallend was men nauwelijks in staat om het de verdediging van Vitesse echt lastig te maken. Het eerste gevaarlijke moment kwam dan ook uit een vrije trap die door Tom Laan ternauwernood tot corner kon worden verwerkt. Vijf minuten later was Ron Scheffer aan de andere kant dicht bij de openingstreffer maar ook zijn schot werd gekeerd en leverde slechts een corner op.

In de 24e minuut wist LSVV het windvoordeel toch een keer uit te buiten toen vanaf rechts een corner van Kick van den Berg ineens in het net viel zonder dat iemand de bal wist te raken: 0-1. Vanaf dat moment leek Vitesse wakker te zijn geschud en zocht het de aanval. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten, want vier minuten later kwam spits Max Lodewijks aan de rechterkant van het strafschopgebied in vrije schietpositie en tegen zijn harde uithaal had Job Rouwkorst geen verweer: 1-1. Vlak voor rust leek hij Vitesse al op voorsprong te zetten, maar zijn kopbal ging net naast.

Tweede helft

Meteen na rust ging Vitesse alsnog op zoek naar die voorsprong en drukte geholpen door de wind LSVV ver naar achteren. Na zes minuten spelen was het raak. Met een subtiele voorzet/boogbal vanaf links bereikte Joey van Esveld de naar de binnen getrokken Rik Beentjes. Hij controleerde de bal, kapte zijn directe tegenstander met een korte draai naar links uit en scoorde heel beheerst met de punt van zijn schoen in de linkerbenedenhoek: 2-1. Het wachten was daarna op een beslissende goal om het duel op slot te gooien. Martijn Kuijs probeerde dat van afstand maar zag zijn schot voorlangs gaan.

Niet veel later werd Rik Beentjes in de diepte aangespeeld en leek vrij voor de keeper te komen. Maar hij had iets te veel tijd nodig en kon zich dit keer tussen twee verdedigers net niet in scoringspositie kappen. Daarna viel het echte offensief van Vitesse wat stil en omdat LSVV er aanvallend nauwelijks aan te pas kwam, werd het spelbeeld nogal rommelig. Goedlopende aanvallen werden schaars en echte kansen werden er niet of nauwelijks meer gecreëerd. Zo leek het duel te gaan eindigen in een kleine zege voor Vitesse, maar in de blessuretijd moest Tom Laan nog wel gestrekt naar de linkerbenedenhoek om puntverlies te voorkomen na een onverwacht schot van de verder onzichtbare LSVV-spits Toine Merk.

De kopbal van Rick Poel gaat net over het doel van de tegenstander. (Foto: aangeleverd)