Vitesse maakt het zichzelf moeilijk

Castricum – Op een zonovergoten sportpark begon Vitesse zondag zo’n twintig minuten later dan de aanvangstijd van 14.00 uur aan een, wat later bleek, lastige uitwedstrijd tegen KFC uit Wormerveer.

Door Jos Kuijs

Vitesse begon sterk aan de wedstrijd, zodat de keeper van KFC gelijk in actie moest komen en een kopbal van Jort Kaandorp ternauwernood redde. Een saillant detail (shirtwissel compleet team) in de 9e minuut zorgde voor verwarring achterin, maar het doelpunt dat KFC hierdoor scoorde werd afgekeurd wegens buitenspel. Vitesse liet zich echter niet uit het veld slaan en bleef de aanval zoeken. Via een voorzet van Ron Scheffer werd Rik Beentjes weggestuurd en zijn pass leverde een kans op voor zowel Jort Kaandorp als Martijn Kuijs.

De corner die daarop volgde werd binnengetikt door Rik Beentjes maar om onduidelijke reden afgekeurd wegens vermeend duwen. De mooiste actie in eerste helft kwam ook van de voet van Ron Scheffer, echter zag hij dat zijn schot via de kruising wegspatte. Vlak voor de rust moest keeper Tom Laan na één van de spaarzame counters van KFC nog in actie komen om een achterstand te voorkomen.

Tweede helft

Vitesse startte de tweede helft voortvarend. Keeper Tom Laan bereikte via een geplaatste uittrap Jort Kaandorp die gelijk Joey van Esveld aanspeelde. Helaas strandde zijn poging op de voeten van de keeper. En daarmee geldt nog steeds de aloude voetbal wet, door zelf kansen te missen houd je de tegenstander in leven, en met één aanvallende actie komt KFC op 1-0. Na het inbrengen van Nick v/d Ven en Tim de Koning voor Robin Stam en Rik Beentjes gaat Vitesse vol in de aanval om in de resteerde tijd een resultaat neer te zetten. Hierbij wordt ook Milo Cremers naar voren gestuurd wat in de 90e minuut nog een hachelijk moment opleverde waardoor ‘Man of the match’ Ron Scheffer met een uiterste inspanning de bal nog van de eigen doellijn moest halen.

In de 92e minuut wordt overduidelijk hands gemaakt door een KFC-speler die zeker anderhalve meter in de 16 staat. Maar waar iedereen aan een strafschop denkt legt de scheidsrechter de bal buiten het strafschopgebied. De door Martijn Kuijs genomen vrije trap komt via de binnenkant van de linkerpaal voor de voeten van Milo Cremers die heel rustig de 1-1 binnenschiet. Vitesse behoudt ondanks het gelijkspel de koppositie in de competitie en na de winst in de bekerwedstrijd van afgelopen donderdag op AFC’34 staat de ploeg er prima voor. (Foto: Peter Woud, KFC)