Vitesse en Fortuna Wormerveer delen de punten: 1-1

Castricum – Zo’n acht jaar geleden troffen Vitesse en Wormerveer elkaar voor het laatst in competitieverband. In dat seizoen promoveerde Fortuna naar de 1e klasse terwijl Vitesse moest afzakken naar de 3e klasse. Heel lang leek dat klassenverschil onoverbrugbaar, maar door twee kampioenschappen stonden beide ploegen nu opnieuw tegenover elkaar. Het werd een enerverend en stevig duel waarin ze weinig voor elkaar onderdeden. Iedereen kon zich na afloop dan ook wel vinden in de uiteindelijke puntendeling.

Door Vitesse ‘22

Vooral voor rust ging de partij redelijk gelijk op en waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Flink druk zetten van Rik Beentjes op de laatste man van Fortuna na een minuut of vijf bracht Max Lodewijks plotseling in een goede schietpositie. Die twijfelde dan ook geen moment en met een gerichte schuiver in de hoek wist hij de keeper te verschalken: 1-0. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten, want vijf minuten later was het al zover. Na een inworp werd de bal vanaf links voor geslingerd en spits Jordy Wigman torende hoog boven zijn tegenstander uit en kopte beheerst binnen: 1-1.

Kansen voor Vitesse ’22

Daarna golfde het spel op en neer maar echte kansen waren er alleen voor de thuisploeg. Beide keren ingeleid door een rush van Jesse Arendse vanaf de linkervleugel. De eerste keer was in de 31e minuut, toen Joey van Esveld zijn terugtrekbal vanaf de achterlijn bewust liet lopen en daarmee Tim de Koning een grote schietkans bood. Helaas miste zijn schot de juiste richting, waardoor de bal recht op de keeper afging. Vlak voor rust een soortgelijke situatie waaruit Max Lodewijks de voorsprong had kunnen vergoten maar zijn inzet ging voorlangs.

Tweede helft

In de rust zal trainer Van Elsland zijn ploeg waarschijnlijk flink opgepept hebben, want zijn ploeg pakte meteen het initiatief en behield dat ook lange tijd. Toch was er een ongelukkig kluts in de verdediging van Vitesse nodig om Stijn Stam in de 60e minuut plotsklaps in een vrije positie te brengen voor de keeper, maar Tom Laan redde bekwaam op zijn harde inzet. Verder had Vitesse de zaak verdedigend prima op orde, al moest Tom Laan nog wel een keer zijn klasse tonen om Fortuna van een voorsprong af te houden. Maar naarmate het einde naderde vloeiden de krachten weg bij de ploeg uit Wormerveer en begon Vitesse weer wat meer aan te dringen. Ook dat leidde echter niet meer tot echte mogelijkheden, zodat de 1-1 ook de eindstand werd.