Vitesse eenvoudig langs Kleine Sluis: 4-0

Castricum – Het inhaalduel tegen Kleine Sluis uit Anna Paulowna bood Vitesse de mogelijkheid de koppositie over te nemen van VIOS uit Warmenhuizen. Al vroeg in de wedstrijd kwam Vitesse op voorsprong maar vergat daarna al in de eerste helft het duel in het slot te gooien. Ondanks dat kwam de thuisploeg nauwelijks in de problemen omdat Kleine Sluis gewoon de kwaliteit daarvoor ontbeerde. Toen na de rust eindelijk de 2-0 viel was het duel dan ook gespeeld en kon Vitesse freewheelend naar het eindsignaal.

Door Henny Reijnders

De beide duels zonder publiek vorig seizoen leverden geen enkel punt op voor Vitesse. Ditmaal zag het er al snel een stuk beter uit. In de 5e minuut kwam het op een 1-0 voorsprong. Een corner van Ron Scheffer vanaf links kon door de bij de tweede paal geheel vrijstaande Milo Cremers worden binnengekopt. Ook de twintig minuten daarna kwam Kleine Sluis er niet aan te pas. Vitesse vergat dat overwicht echter in de score tot uitdrukking te brengen.

De grootste kans was voor Joey van Esveld. Hij verscheen in de 16e minuut door een mispeer van een verdediger ineens vrij voor de keeper. Zijn geplaatste inzet werd nog aangeraakt. Dat zorgde ervoor dat de bal via de binnenkant van de verre paal rakelings voor het doel langs ging. Uit de daaropvolgende corner werd de bal hard ingeschoten maar die kon ternauwernood van de lijn worden gehaald. Na een klein half uur liet Vitesse de teugels wat vieren en kwam Kleine Sluis iets meer aan aanvallen toe. Dat leidde al snel tot een vrije trap op een gunstige positie midden voor doel. De bal ging wel langs de muur maar keeper Tom Laan redde bekwaam. Kort daarna kopte een van de aanvallers na een verre voorzet in vrije positie net voorlangs.

Tweede helft

Na rust nam Vitesse het heft meteen weer in handen. In de 52e minuut was Martijn Kuijs al dichtbij de 2-0 maar een ziedend afstandsschot van hem werd door de keeper met de vingertoppen uit de linker kruising getikt. De daaruit volgende corner was weer een prooi voor Ron Scheffer en die nam hij zo scherp dat de bal in het net verdween zonder dat iemand de bal raakte: 2-0. Zo’n 10 minuten later deed spits Jort Kaandorp weer eens van zich spreken door een door Milo Cremers aangespeelde bal te controleren, weg te draaien bij zijn beide verdedigers en van korte afstand hard in te schieten.

In de 84e minuut wist hij dicht bij de cornervlag een van de verdedigers met een onnavolgbare actie te passeren. Zijn voorzet kwam via de prima debuterende Tom Jonker voor de voeten van Joey van Esveld die genadeloos hard binnenschoot: 4-0. Door dit prima resultaat is Vitesse nu koploper in de 2e klasse met 2 punten voorsprong met een duel nog een duel tegoed.

Donderdag wacht Vitesse een zwaar bekerduel uit tegen het sterke AFC’34, de huidige koploper in de 1e klasse.

Milo Cremers kopt de 1-0 onhoudbaar binnen. (Foto: Joop Hollenberg)