Vitesse ’22 wint CAL Cup 2021

Castricum – De twintigste ronde van de CAL Cup is zondagmiddag gewonnen door Vitesse ’22. Een 3-1 zege op VV Limmen maakte de club uit Castricum de duidelijke winnaar van dit jaarlijkse toernooi van de voetbalclubs binnen de CAL-gemeenten.

Door Joop Hollenberg

Het toernooi werd bij Vitesse ’22 georganiseerd en stond in het teken van het honderdste levensjaar van de club, die in mei 2022 het 100-jarig bestaan zal vieren. Hiervoor werd de volgorde van het toernooi gewijzigd, met medewerking van FC Castricum die dit jaar eigenlijk gastheer zou zijn. De sfeer op dit leuke toernooi was ook dit jaar geweldig. De belangstelling van supporters van alle clubs was groot. Iedereen leek toe aan gezelligheid, want er was veel publiek bij alle drie wedstrijdronden. Het was mooi om te zien hoe goed de sfeer was tussen de leden en de supporters van de deelnemende clubs.

Hoewel het weer zondagmiddag wat tegenviel, was ook de laatste speelronde aantrekkelijk. Meervogels won met 1-0 van FC Castricum, terwijl Vitesse met 3-1 won van VV Limmen. Bij Vitesse scoorde aanvoerder Jort Kaandorp twee mooie doelpunten. Op een vol terras werd de CAL Cup aan de trotse aanvoerder uitgereikt door secretaris Fons Lute, in het bijzijn van voorzitters en bestuursleden van de deelnemende clubs. Het winnende team is trots op deze wisselbokaal, die dit jubileumjaar een prominente plaats zal krijgen in de bestuurskamer.

Gedurende de hele dag was er ook een kick-off voor alle lagere seniorenteams van Vitesse, waarbij onderlinge wedstrijden werden gespeeld. Dames 1 en Vitesse 5 hielden zelfs een mixwedstrijd. Tevens was er een ochtendtoernooi 7 x 7 voor de Veteranen 35+, HGAD en een uitgenodigd team uit Bloemendaal/Haarlem. Alle velden waren zo bezet en op deze manier kon, gespreid over de dag, naar diverse wedstrijden worden gekeken. Na afloop kon men aanschuiven op het ‘grootste terras van Castricum’.

Op de foto:
Jort Kaandorp ontvangt uit handen van secretaris Fons Lute de felbegeerde CAL Cup. (Foto: Joop Hollenberg)