Vitesse ’22 verliest twee punten en VIOS wint er één

Castricum – Vitesse ’22 heeft de vijftiende competitiewedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld tegen VIOS Warmenhuizen door ver in blessuretijd de bezoekers nog de gelijkmaker te laten maken. Na een corner wist de onverzettelijke VIOS-speler Joey Ooijevaar nog net te scoren met een kopbal en een punt voor de Westfriezen mee naar huis te nemen.

Terwijl Vitesse ’22 in de uitwedstrijd tegen VIOS met de rust al met 3-0 voorstond, wilde het in deze thuiswedstrijd maar niet lukken om de score te openen of uit te bouwen. Toen de moed menig Vitesse ’22-supporter na de zoveelste mislukte aanval in de schoenen begon te zakken, opende middenvelder Martijn Kuijs de score in de 32e minuut met een fenomenale 1-0. Alweer Kuijs en alweer tegen VIOS, waar hij een patent op lijkt te hebben om te scoren. Rick Tolsma legde de bal verstandig af op de bijna vooruit vallende Kuijs die met een prachtige lob diagonaal doelman Lasse Botman verschalkte. Niet lang daarna een fantastische actie op links van Rick Tolsma na een weergaloze pass van achteren door rechtsback Michael Stenvers. Terwijl iedere supporter al in de juich-positie stond, ketste de bal verrassend via de paal terug in het veld.

Tweede helft

Vitesse had het merendeel van de wedstrijd wel een overwicht maar in de opbouw van achteruit werd er achter (noodgedwongen?) soms te lang rondgespeeld omdat voorin of op het middenveld te weinig creativiteit werd getoond qua aanbieden. Doordat Rik Beentjes voor rust op de bank bleef was er de eerste 45 minuten te weinig gevaar op beide flanken. De na rust ingevallen Rik Beentjes kreeg in 76e minuut dé kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar hij schoot jammer genoeg hoog over. Die tweede wilde er maar niet in! In de 78e minuut was de organisatie weg bij Vitesse ’22 en sommige spelers liepen conditioneel op hun tandvlees. Kuijs vroeg om gewisseld te worden maar werd nog één keer gevaarlijk en zijn schot werd gekeerd en de daaropvolgende corner leverde niks op. Daarna wisselde trainer De Zeeuw voor de laatste tien minuten twee spelers. Het spel werd er jammer genoeg niet rustig(er) door.

En toen gebeurde het dan toch. Je had ze bijna de hele wedstrijd niet gezien, maar na een corner in de 94e minuut van VIOS viel dan toch de gelijkmaker. De meegereisde supporters lieten horen erg blij te zijn. Zuur voor Vitesse ’22. Door dit gelijke spel zakte de ploeg van Arjan de Zeeuw een plekje van plaats 2 naar 3. Komende zondag weer een nieuwe uitdaging: De Zouaven – Vitesse ’22 in Grootebroek. Tot dan!

Opstellingen

Vitesse ’22: Davy de Back (k), Michael Stenvers, Jasper Rutgers, Milo Cremers, Robin Stam, Jaap Menick, Mees Oosterman (81’ Luuk ten Broek), Martijn Kuijs (81’ Masanari Igarashi), Marc Blaas, (69’ Tom Jonker), Mika Mittinen, Rick Tolsma (46’ Rik Beentjes).

VIOS W: Coen Filee (k), Swen Dekker (70’ Florian van den Berg), Aik Ligthart, Kai Botman, Boris van den Berg, Maarten Blankendaal, Jordy Negic, (46’ Luuk Borst), Joey Ooijevaar, Lasse Botman, Miles Vork (56’ Jild Wardenaar), Sem Dekker.

Op de foto:
Het is dit seizoen voor elke tegenstander erg moeilijk om de Vitesse ’22-verdediging makkelijk te passeren. (Foto: aangeleverd)