Vitesse ’22 verliest dure punten maar blijft thuis wel ongeslagen

Castricum – Het eerste van Vitesse ’22 heeft zichzelf in de laatste wedstrijd voor de feestdagen een zuur einde bezorgd door in de 95e minuut van de inhaalwedstrijd tegen sv Hoofddorp de overwinning en drie punten weg te geven. Het werd ver in blessuretijd door een penalty 1-1, terwijl de buit binnen leek. De achterhoede van Vitesse ’22 gaf deze wedstrijd weer nauwelijks iets weg, maar voorin werd ondanks de goede kansen de voorsprong niet uitgebouwd. Zo kon de jeugdig ogende ploeg uit Hoofddorp toch nog blij naar Hoofddorp terugreizen met een zwaar bevochten puntje.

Zonder Joris Veldt, Max Lodewijks, Rick Poel (allen geblesseerd), Martijn Kuys, Davy de Back (beiden vakantie), Mees Oosterman en Michael Stenvers (geschorst), stuurde Vitesse ’22- trainer Arjan de Zeeuw een gehavend team de wei in. In een rommelige maar spannende wedstrijd begon Vitesse ’22 de wedstrijd uitstekend door onder andere de snelle rechtsbuiten Rik Beentjes, die op rechts doorbrak, maar zijn voorzet leverde geen vroege openingstreffer op. Beentjes leek er zin in te hebben deze laatste wedstrijd voor de winterstop maar hij knalde daarna nog een keer over het doel van de goalie van Hoofddorp. Dan toch al vroeg in de wedstrijd de openingstreffer. In een scrimmage scoorde Mika Miettinen al in de 4e minuut de 1-0. In de eerste helft was Vitesse ‘22 wel de betere ploeg, maar het spel was niet hoogstaand. De bezoekers uit Hoofddorp hadden met de wind mee ook weinig in te brengen.

Tweede helft

Er ontstond in de loop van de tweede helft een periode van gelijk-opgaande strijd waarin een Vitesse ’22 dat de beste mogelijkheden had. Na de thee kreeg Rick Tolsma een niet te missen kans, maar ondanks dat hij rustig voor de goal bleef, wachtte hij iets te lang. De Hoofddorpse keeper kon nog net de bal tot hoekschop verwerken. In minuut 53 dan een corner: Milo Cremers speelde de bal door op Mika Miettinen die kon schieten op 10 meter van het Hoofddorpse doel maar de bal werd geraakt door een eigen Vitesse ’22-speler. Zo bleef het 1-0. In de 66e minuut pasten beide trainers diverse wissels toe. Hoofddorp-coach Jorg Smeets wilde toch niet met een nederlaag terug naar huis. Het resulteerde in de 76e minuut in een eerste kans van Hoofddorp in de wedstrijd. Vitesse ’22-goalie Tom Laan pareerde uitstekend.

Strafschop

En zo kabbelde de wedstrijd richting het einde met een 1-0-voorsprong. Vitesse ’22-invallers hadden grote inzet maar leden ook (te) vaak balverlies. Na een snelle Hoofddorpse counter belandde de bal in de 5e minuut van de blessuretijd in het strafschopgebied van Vitesse ’22. De bal kon niet weggewerkt worden en een onnodige charge leverde nog laat in de wedstrijd een strafschop voor de bezoekers op. De pingel werd onberispelijk ingeschoten: 1-1. Die gelijkmaker was erg zuur voor de Castricummers gezien de drie punten die binnen bereik waren. Maar ja, dat is ook voetbal. Vitesse ’22 heeft de deceptie van vorige speeldag tegen SCPB ’22 niet kunnen wegpoetsen, en gaat de winterstop in met 18 punten uit 10 wedstrijden op een verdienstelijke tweede plaats. De eerstvolgende wedstrijd voor de Castricummers is op zaterdag 20 januari: ZOB – Vitesse ’22. Aanvang: 14.00 uur.

Opstelling Vitesse ’22: Tom Laan (k), Marc Blaas, Jasper Rutgers, Milo Cremers, Robin Stam, Jaap Menick, Sil Jonker (Kahsen Idaassi), Mika Miettinen, Bas Kiebert, Rick Tolsma,  Rik Beentjes (Masanari Igarashi).

Op de foto:
Ondanks meerdere kansen lukte het de thuisploeg zondag niet om de voorsprong uit te breiden. (Foto: aangeleverd)