Vitesse ’22 schiet uit de startblokken

De trouwe Vitesse supporter, die na de hete maar voortreffelijke koffie iets te laat de kantine uitkwam, kon zijn ogen niet geloven toen deze om de hoek van de tribune naar het scorebord keek: 2-0. De eerste gedachte was dat het nieuwe scorebord nog niet op 0 was gezet, maar navraag langs de lijn aan de supporters die wel op tijd waren deed hem/haar begrijpen dat er twee doelpunten waren gemist.

Door PR-commissie Vitesse ‘22

Vitesse denderde over Hoofdorp heen en besliste in twee minuten de wedstrijd, nadat Joris Veldt met zijn specialiteit (de verre ingooi) Max Lodewijks wist te bereiken die de bal breed terug legde op Martijn Kuijs die zich vrij speelde en vanaf twintig meter met een hard schot de keeper kansloos liet: 1-0.

Gelijk vanaf de aftrap veroverde Vitesse wederom de bal en werd Rick Beentjes, die de zweem van buitenspel omzeilde door van eigen helft te komen, de diepte ingestuurd. Na een snelle blik opzij voor hulp besloot hij het zelf te doen en schoof de bal beheerst langs de uitkomende keeper: 2-0. Nu heeft Hoofdorp echt geen matig elftal en had Vitesse in de uitwedstrijd de grootste moeite om na een 1-3-voorsprong een 3-3-stand over het laatste fluitsignaal te krijgen. Zij hebben twee razendsnelle buitenspelers die het onze backs heel moeilijk maakten, maar je ziet deze selectie stappen maken en nu goed mee kunnen komen met het niveau van de 1e klasse. Zowel Joris Veldt als Robin Stam gaven vandaag niets meer weg en als aanvoerder en spits van Hoofdorp beleef je een slechte middag tegen Jasper Rutgers en Milo Cremers.

Na een half uur zette Vitesse weer aan en nadat Rick Beentjes bij de achterlijn zijn voorzet na het uitspelen van de keeper voor een leeg doel zag worden uitverdedigd, was het in de 35e minuut wel raak. Een slechte inspeelpass uit de verdediging van Hoofdorp kwam recht in de voeten van Ron Scheffer, die direct Max Lodewijks aanspeelde, die op zijn beurt de bal breed legde op de aanstormende Joey van Esveld, die simpel de 3-0 in de hoek kon plaatsen. Hoofddorp probeerde, mede dankzij de warrig fluitende scheidrechter, met wat vrij trappen in de laatste minuten voor de rust voor wat gevaar te zorgen, maar hiermee kwam Vitesse geen moment in de problemen.

Tweede helft

De tweede helft startte bijna gelijk als de eerste met twee kansen, waarvan de eerste net voorlangs ging en Martijn bij zijn de schot het vizier te hoog had staan. In de 60e minuut kwam Vitesse alsnog op 4-0 door de ingooi van Joris Veldt naar Milo Cremers, die al doorkoppend de bal bij Max Lodewijks bezorgde, die wat hoog opstuitende met een halve omhaal, volley, karate trap in de verre hoek schoot. Nadat Rick Beentjes nog een keer diep weg gestuurd, maar helaas de bal te ver voor zich uitspeelde, geloofde Vitesse het wel en kon het wisselen beginnen met invallers Luuk ten Broek, Robbie Baltus, Sam Veldt en Bas Kiebert. Wel kreeg Vitesse nog een doelpunt tegen in de 93e minuut: 4-1.

Zo sloot Vitesse een prima middag af een mooie overwinning, supporters vermaakt en een plaatsje gestegen in de stand. (Foto: aangeleverd)