Vitesse ’22 pakt eerste thuiszege van dit seizoen

Castricum – Het eerste van Vitesse ’22 heeft de eerste driepunter van dit seizoen binnen. Na de smadelijke nederlaag van een week eerder tegen AGB (3-1) pakte de formatie van hoofdtrainer Arjan de Zeeuw zondag tegen Fortuna Wormerveer de broodnodige punten door hard te werken en met een prachtig genomen vrije trap van Max Lodewijks in de slotfase (88’). Eindstand: 1-0 (rust: 0-0).

Door PR-commissie Vitesse ‘22

In een vooral de eerste helft moeilijk op gang komende wedstrijd op De Puikman kon Vitesse ’22 voor rust te weinig laten zien. De Castricummers maakten wel het spel, maar ze konden het veldoverwicht niet in doelpunten uitdrukken. Hoe komt dat? Het is vaak mooi te zien hoe rechtsbuiten Rick Beentjes langs zijn man komt. Zijn voorzetten lijken ook goed. Tot het moment dat je tot het besef komt dat de voorzet net iets te laag of onnauwkeurig op de hardwerkende Mika Mietinen wordt ingespeeld. De van Limmen overgekomen spits werkte dus hard, maar was ongelukkig in zijn balaanname en was weinig balvast in de opbouw van Vitesse door de as. Op de andere flank stierven te veel acties in schoonheid en zag je te weinig een-tweetjes van spits Mietinen met linksbuiten Tolsma, terwijl die wel vaak zeer behendig naar binnen draait. Vitesse ’22 had voor rust wel een doelpuntje verdiend maar de jonge ploeg van Fortuna Wormerveer kon in het eerste bedrijf zijn huid redden door vooral ook uitstekend Wormerveers keeperswerk.

Tweede helft

Na de pauze kregen de toeschouwers een andere, snellere wedstrijd voorgeschoteld. De Vitesse ’22-achterhoede (De Back, Cremers, Rutgers, Stam) stond als een huis, waarbij je je afvroeg waarom de af en toe onzeker overkomende keeper De Back dat in zo’n setting kan zijn? Achteraf gezien heeft Vitesse ’22 weinig weggegeven en goed de nul achterin gehouden. Dat moet zelfvertrouwen geven voor het vervolg van deze competitie. In de 50e minuut resulteerde het een en ander in kansen onder andere voor Rick Tolsma, maar het werd weer geen 0-1 omdat hij te veel een schot inhield na wel weer goed ingedraaid te zijn. Beide ploegen lieten niet veel zien in de wedstrijdfase (van 50’-75’) en de wedstrijd leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Trainer De Zeeuw haalde echter Mietinen naar de kant en gaf spits Kiebert weer een kans (77’). Bas Kiebert zorgde voor meer gevaar in het Wormerveers strafschopgebied en had een strafschop verdiend nadat hij werd neergetrokken.

Vrije trap

Dan de 88e minuut. Vitesse ’22 kreeg een vrije trap na een overtreding op de hardwerkende Martijn Kuijs. Met een ietwat dwarrelend afstandsschot ging de diagonaal ingeschoten vrije trap van Lodewijks van zo’n bijna dertig meter in de lange hoek: 1-0. Een prachtgoal! En de beslissing in de wedstrijd. Het eindfluitsignaal kwam als een bevrijding, want wat had de jonge ploeg van hoofdtrainer Alex Geernaert het de mannen van Arjan De Zeeuw lang lastig gemaakt. De eerste thuiszege en driepunter van het seizoen was echter binnen voor Vitesse ’22. Komende zondag wacht een hele pittige (uit)wedstrijd, namelijk tegen VIOS in Warmenhuizen. Het is dat weekend Bakkummer kermis en het is verstandig de wedstrijd zondagmiddag goed af te sluiten om het kermisontpanningsgehalte daarna mogelijk nog verder op te kunnen opvoeren. Tot dan! (Foto: aangeleverd)

Basisopstelling Vitesse ’22: Davy de Back (k), Robin Stam, Jasper Rutgers, Milo Cremers, Robin Stam, Jaap Menick, Martijn Kuijs, Max Lodewijks, Rick Beentjes, Mika Mietinen en Rick Tolsma.