Vitesse ’22 morst punten in Grootebroek en verliest met 1-0 in de slotfase

Castricum – Het eerste van Vitesse ’22 heeft haar 16e competitiewedstrijd verloren van De Zouaven uit het Westfriese Grootebroek. Het was een zure nederlaag, mede omdat Vitesse ’22 voor de drie punten opteerde. Bij een vrije trap van Vitesse ’22 in de laatste fase van de wedstrijd en een 0-0-stand stonden teveel blauwhemden voor de bal, waardoor een counter van Zouaven alsnog efficiënt afgewerkt kon worden. Hierdoor kreeg De Zouaven een nipte 1-0 in de schoot geworpen. Het winnende doelpunt in de 85e minuut kwam op naam van Yunus Bacasiz.

Was het dat Vitesse ’22 vond dat De Zouaven thuis in Castricum in de thuiswedstrijd zo goed tegenstand had geboden en had Vitesse daardoor de Westfriezen deze middag te zeer overschat? Of voerden de spelers onvoldoende de opdrachten van hun hoofdtrainer uit? Uit de return in Grootebroek bleek in ieder geval dat de ploeg van Arjan de Zeeuw onvoldoende geleerd had van de thuiswedstrijd destijds op De Puikman die in 1-1 eindigde.

Vitesse ’22 had de eerste helft de betere kansen maar wist die niet in doelpunten om te zetten. Er ontstonden drie reële mogelijkheden voor de blauwhemden. Als toen gescoord was, zou Zouaven die achterstand waarschijnlijk niet meer hersteld hebben. Er waren verschillende sterkhouders van hun kant afwezig. Dat wil niet zeggen dat Zouaven voor rust niet gevaarlijk was. Een schot van Mikal Nannings ging net naast het doel van de uitstekende Vitesse ’22-goalie Davy de Back. Ook aanvoerder Roy Janssens stichtte met een indraaiende voorzet gevaar voor de Vitesse-goal.

Wedstrijdverloop

Het waaide hard op sportpark De Kloet en Vitesse ’22 begon de wedstrijd met de wind tegen. In de tweede minuut kopte Rick Tolsma op de paal na een verre ingooi van Michael Stenvers. De wedstrijd golfde van de ene naar de andere kant. In de 12e minuut had een goede aanval van de Castricummers via Stenvers/Tolsma en spits Miettinen meer moeten opleveren maar laatstgenoemde schoot hoog over. Een afstandsschot van Michael Stenvers had ook meer verdiend. Na bijna twintig minuten voetballen volgde een goede aanval ingeleid door Milo Cremers op Rick Tolsma en spits Miettinen maar Mika raakte de bal net niet. Na bijna een half uur ontstond een veldoverwicht van Zouaven maar zij kwamen niet door de Castricumse muur. Middenvelder Martijn Kuijs liet de bal nog bovenop de lat van de Zouaven-goal belanden na een afstandsschot. Spectaculair maar geen doelpunt. Keeper Davy de Back behoedde Vitesse ’22 daarentegen voor een achterstand aan het einde van de eerste helft.

Tweede helft

Na de pauze had Vitesse ’22 wind mee en leek het tweede bedrijf goed te beginnen. De afstandschoten waren echter te zwak om de Zouaven keeper te verschalken. Na rust had De Zouaven het beste van het spel en verzuimde op voorsprong te komen. Vitesse’22 stelde in het 2e bedrijf daar aanvallend weinig tegenover. Wel kreeg de ingevallen Mees Oosterman nog een goede kans. Laat in de wedstrijd schoot Bacaksiz met mazzel de 1-0 binnen.

Aanvoerder Milo Cremers: ,,Het eerste uur van de wedstrijd ging het nog wel. Het laatste half uur zakte het helemaal weg. Dat was de vorige wedstrijd ook al het geval. Als je steeds de bal naar de verkeerde kleur speelt, vraag je om moeilijkheden.’’ Door deze nederlaag verloor Vitesse ’22 belangrijke punten. Het blijft wel nog op de derde plaats staan, maar de ranglijst vertoont een vertekend beeld. Volgende speeldag, zondag 17 maart, ontvangt Vitesse ’22 thuis De Dijk uit Schellingwoude. Hopelijk dan weer de broodnodige punten. Tot dan!

Opstelling De Zouaven: Patrick Schooneman (k), Jory de Wit, Jan Ligthart, Wout Groot, Brian Sikkens, Wietse van Diepen, Roy Janssens, (90+ Thijs Pronk), Mees Dudink, Jerry Olivier, (67’ Mikal Nannings), Yunus Bacaksiz, Niek de Jong.

Opstelling Vitesse ’22: Davy de Back (k), Michael Stenvers, Jasper Rutgers, Milo Cremers, Robin Stam, Jaap Menick (64’ Rik Beentjes), Sil Jonker, Martijn Kuijs, Marc Blaas (64’ Mees Oosterman), Mika Miettinen, Rick Tolsma (79’ Joris Veldt).

Verder dan een kopbal op de paal en een schot op de lat kwam Vitesse ’22 zondagmiddag niet. (Foto: aangeleverd)