Vitesse ’22 laat bekerdoorstart in Maarssen liggen

Castricum – Het eerste van Vitesse ’22 heeft verzuimd zich te plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB-beker door in Maarssen teleurstellend met 1-1 gelijk te spelen tegen de plaatselijke tweedeklasser vv Maarssen. Met de rust leidde de ploeg van Arjan de Zeeuw nog met 0-1 door een knap doelpunt van aanvaller Rik Beentjes (37e minuut). Laat in de tweede helft maakte Maarssen gelijk na een fout achterin bij Vitesse. De ploeg van Arjan de Zeeuw had al lang een ruimere voorsprong kunnen nemen maar de voorhoede had bij verschillende goede kansen het vizier niet op scherp staan. Door dit gelijke spel werd Vitesse ’22 uitgeschakeld.

Door PR-commissie Vitesse ‘22

De eerste helft was voor de meegereisde Vitesse-supporters buiten de goal van Beentjes een beetje saai. Weinig beleving: vv Maarssen gooide de beuk erin en speelde bij vlagen over de grens van het toelaatbare. Vitesse ’22 wilde het te mooi doen, maar alleen met mooi voetbal red je het niet. Ook niet straks tijdens de competitie. Buiten de centrale achterhoede met de weinig fouten makende goede keeper Davy de Back verdiende bijna geen andere Castricumse speler een voldoende. Centraal achterin klopt het allemaal wel, maar het scorend vermogen van de ploeg blijft te laag. Verdediger Jasper Rutgers was deze middag weer terug van weggeweest en vormde opnieuw het vertrouwde centrale duo achterin met aanvoerder Milo Cremers vóór keeper Davy de Back.

Vitesse ’22 was in het algemeen wel de betere ploeg, maar in het veld veel te lief en kon het klasseverschil te weinig in doelpunten uitdrukken. Maarssen bleef op het randje spelen. Vlak voor rust scoorde Rik Beentjes dan toch na een goede voorzet vanaf links. Eerst won hij een kopduel in de zestien en vervolgens scoorde hij handig met de voet. Na rust bleef de uitbouw naar 0-2 te lang op zich wachten en dan maak je het je toch moeilijk. Er waren grote kansen voor spits Mika Miettinen en de ingevallen Bas Kiebert. De Zeeuw wisselde meteen na de thee centrale verdediger Milo Cremers en aanvaller Rik Beentjes en toen al leek het vuur uit het team te zijn

Gelijkmaker

Rick Tolsma kreeg ook nog een grote kans op 0-2 maar Maarssenkeeper Ho-Chung Ko kon pareren. Max Lodewijks mocht op 20 meter aanleggen voor een vrije trap, maar zijn schot was te zacht en een gemakkelijke prooi voor de goalie van Maarssen. En toen viel na drie kwartier voetballen de weliswaar onverdiende maar zelf in de hand gewerkte gelijkmaker door een fout achterin bij Vitesse. Maarssen had eigenlijk tot dan toe weinig kansen gecreëerd. Vitesse ’22 had lange tijd de winst van drie punten in handen, maar je kunt niet altijd hopen op een overwinning met een minimaal verschil.

Komende zondag dan de start van de competitie met de uitwedstrijd tegen AGB/Amsterdam. Aanvang: 14.30 uur. AGB is dan duidelijk de favoriet. Hopelijk zijn dan tegen die tijd de posities voor hoofdtrainer De Zeeuw duidelijk en kan er komende week nog nipt aan de problemen gewerkt worden die deze wedstrijd tot uiting kwamen.

Opstelling Vitesse ’22: Davy de Back (k), Robin Stam, Jasper Rutgers, Milo Cremers (46’/Sam Veldt), Marc Blaas, Jaap Menick (78’/Robbie Baltus), Martijn Kuijs, Max Lodewijks, Rick Beentjes (46’/Bas Kiebert), Mika Mietinen (78’/Mees Oosterman) en Rick Tolsma.