Vitesse ’22 houdt wel weer de nul maar weet niet te scoren

Castricum – Dat sv Hillegom een goede ploeg bezit, constateerde Vitesse ’22 al in haar uitwedstrijd in Hillegom in november vorig jaar. Vorige maand werd de ploeg van Thijs Sluijter op paasmaandag in de laatste minuten uit het bekertoernooi geknikkerd door 4e-divisionist SV Huizen (0-1). Het zondag aanvallend ingestelde SV Hillegom kon echter ook de bal niet achter Vitesse ’22-keeper Davy de Back krijgen. Dat was weer een verdienste van de Vitesse-achterhoede, maar progressie op aanvallend attractief voetbal werd wederom door Vitesse ’22 niet geboekt. Zo bleef de eindstand zoals de wedstrijd begon: 0-0.

De wedstrijd werd voor Vitesse ’22 in de 37e minuut nog defensiever nadat linksback Joris Veldt aan de noodrem moest trekken. Een steekbal van Hillegom op Dilano Wegkamp werd door middenveld en voorhoede van Vitesse ’22 niet vermeden, waardoor Veldt letterlijk achter de feiten aanliep. Even na de rode kaart offerde de Vitesse ’22-trainer aanvaller Rik Beentjes op en bracht verdediger Robin Stam in het veld. Vitesse ’22 zette in de beginperiode van de wedstrijd wel goed druk op de bal tijdens balbezit van de tegenstander. Dat resulteerde diverse keren in balbezit voor Vitesse. Na een half uur voetballen had Hillegom op voorsprong kunnen komen, toen na een fout bij Vitesse ’22 achterin Dilano Wegkamp een uitgelezen kans op een voorsprong kreeg. Vitesse ’22-keeper Davy de Back toonde echter dat hij in bloedvorm verkeert en ranselde de bal magnifiek uit het doel.

Tweede helft

Na de thee begon Vitesse ’22 met de wind tegen en tien man. Doordat Hillegommer Azaz Talaat onder het oog van scheidsrechter Bora Ari een klap uitdeelde aan Vitesse ’22-speler Micael Stenvers werd het spelersaantal weer gelijkgetrokken tot tien. Door het gelijke aantal spelers werd het weer meer een wedstrijd, maar het spel werd er niet fraaier op en dat alles in een laag tempo. Er was weinig voetbalbeleving op De Puikman deze middag. Aan beide zijden trouwens. Onbegrijpelijk als je bedenkt dat beide ploegen virtueel gelijk in punten stonden en dit eigenlijk een sleutelwedstrijd had moeten zijn waarin de winnaar los van de onderste regionen kon komen.

Vitesse ’22 maakte het zichzelf moeilijk doordat spelers niet in hun juiste positie bleven voetballen en er ontstonden kansen voor Hillegom in het Castricumse doelgebied. Vitesse was echter ook gevaarlijk in een paar goede counters onder leiding van Martijn Kuijs, maar Mika Miettinen en de ingevallen Marc Blaas hadden hun vizier niet op scherp staan. Jammer, want die schamele aanvallen moeten dan juist dodelijk zijn.

In de slotfase maakte de getructe en gevaarlijke Hillegomse rechtsbuiten Aidan Ryan het Vitesse ’22-linksback Robin Stam moeilijk, maar Stam hield het hoofd koel. Hij dwong Ryan steeds naar buiten toe of maakte op het juiste moment een sliding op de bal. De afgedwongen corners van Ryan waren echter wel weer gevaarlijk, maar ook Hillegom miste de paar kansen die ze kregen. Een wel gelukte voorzet van Ryan bereikte net niet Luca Tarani. Sluitpost Davy de Back pareerde tenslotte aan het eind van de wedstrijd schitterend na een snoeihard afstandsschot van de uitblinker aan Hillegom-zijde Aidan Ryan. En zo bleef het zoals het begonnen was: 0-0. Vitesse ’22 bleef met dit resultaat ongeslagen op eigen veld en Hillegom is met zijn tiende gelijkspel ‘kampioen gelijkspelen’ in deze 1e Klasse A.

Op de foto:
Vitesse ’22 wist zondag net als SV Hillegom niet te scoren. (Foto: aangeleverd)