Vitesse ’22 haalt de trekker niet over tegen Velsen: 0-0

Castricum – Het eerste van Vitesse ’22 heeft opnieuw met 0-0 gelijkgespeeld nu tegen het als derde  gerangschikte RKVV Velsen. De club uit Driehuis vertoont nog steeds aspiraties om promotie naar de 4e Divisie te realiseren. Vitesse ’22 creëerde over de gehele wedstrijd veel kansen maar kon de trekker niet overhalen. Door het niet maken van doelpunten op belangrijke momenten bleef Vitesse ’22 op 0-0 en de vierde plaats steken en handhaafde Velsen de derde plek. De stand geeft een vertekend beeld, omdat niet alle ploegen hetzelfde aantal wedstrijden hebben gespeeld.

Het is curieus. Vitesse ’22 staat momenteel op de vierde plaats en je krijgt de neiging om dan naar boven te kijken, maar het gekke is dat Vitesse virtueel gelijk staat met het als vijfde van onderen geklasseerde De Zouaven. Zoals bekend komen de vijf ondersten in deze 1e Klasse A in aanmerking voor degradatie. De twee laatsten degraderen rechtstreeks en de drie daarboven komen in aanmerking voor nacompetitie en het spelen voor klassenbehoud. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan. Vitesse ’22 zal nog flink de mouwen moeten opstropen wil het zich veilig wanen. Je verliest deze wedstrijd tegen Velsen niet, maar je laat wel twee punten liggen.

Engeltje op de lat

De Castricumse achterhoede stond zondagmiddag weer als een huis tegen de vaak in de duels verliezende en steeds voor aangedaan onrecht appellerende aanvallers van Velsen. Ook al moest de beste speler op het veld, Vitesse ’22-aanvoerder Milo Cremers, een paar keer tot het uiterste gaan om een Velsens doelpunt te vermijden, de Castricumse achterhoede bleef overeind. Doelman Davy de Back had een keer een engeltje op de lat nodig, maar hij keepte slim en bekeken de wedstrijd uit en is eigenlijk weinig in de problemen geweest. Voor rust kreeg Vitesse ’22 de beste kansen om te scoren, maar het eerste bedrijf bleef zonder doelpunten. Na rust volgden er nog meer kansen voor de Castricummers. Irritant was de gehele wedstrijd het met vocaal ‘gezang’ ter aarde gaan van Velsense spelers in persoonlijke duels met Vitessenaren. Er dreigde daardoor weer stemming te worden gemaakt zoals ook tijdens de in Castricum verloren uitwedstrijd.

Tweede helft

De vaak opgestoomde aanvoerder en verdediger Milo Cremers kwam een paar keer net te kort om te scoren en leek hier na de wedstrijd nog het meest last van iedereen te hebben. ,,Ik zit er nog het meest mee dat de kans die ik kreeg er net niet inging.’’ Waarna de andere uitblinkende centrale verdediger Jasper Rutgers hem vlak na de wedstrijd bijviel: ,,Milo, ik heb genoten van die paar keer dat je de bal nog net via een sliding of hoofd van de lijn hield.’’ Vlak voor tijd sloot linksback Robin Stam nog met een ziedend afstandsschot de kansenreeks van Vitesse ’22 af. De Velsense keeper Flecken liet zijn kwaliteiten zien en kon het snoeiharde schot nog net tot corner pareren.

Bizar gemiddelde

Het is een vraag die menig supporter met een Vitesse ’22-voetbalhart zich stelde: Waarom wordt er zo weinig  gescoord door Vitesse ’22? Je kunt het niet steeds op het gebrek aan geluk of de kwaliteit van de Velsense keeper gooien. Er is dus weer voetbalstof genoeg voor de deskundigen om dit probleem onder de loep te nemen. De laatste zes wedstrijden haalde Vitesse ’22 vier punten, scoorde twee keer en kreeg vier goals tegen. Een bizar gemiddelde. Er is sinds 3 maart (uit tegen Fortuna Wormerveer/0-2) niet meer gewonnen.

Op de foto:
Ondanks de vele kansen bleef het zondagmiddag 0-0 in Velsen. (Foto: Vitesse ‘22)