Vitesse ’22 6 flikt het weer

Castricum – Twee weken geleden werd het 6e van Vitesse ’22 kampioen in de 5e klasse zondagcompetitie voor senioren. Zonder zelf te spelen ging het team VSV 3 met één punt voorbij op de ranglijst, daar VSV haar laatste wedstrijd verloor en zo haar seizoen lange koppositie op de laatste speeldag moest prijs geven. Zaterdag 3 juni wist Vitesse ’22 de dubbel te pakken door de bekerfinale tegen Buitenboys 4 afgetekend te winnen met de overtuigende 4-1-uitslag.

Publiek was in groten getale toegestroomd op het sportcomplex De Randhoorn van Legmeervogels in Uithoorn, waar alle bekerfinales van regio West gespeeld werden. Het zag, na het afsteken van vuurwerk langs de lijn, Vitesse 6 weifelend beginnen aan de wedstrijd. Na een 0-1-achterstand en 1-1-ruststand kwam Vitesse ’22 pas goed in de wedstrijd te zitten. Na de verdiende 2-1-voorsprong zag het er al veelbelovend uit. Buitenboys-spelers raakten licht gefrustreerd door de opgelopen achterstand. Evenwel bleef sprake van fairplay, mede door de goede arbitrage van de KNVB. De 3-1 en 4-1 waren de kersen op de taart.

De ontlading en vreugde was groot en terecht. Vitesse ’22 6 mag zich koning voelen. Het team is de beste van 256 teams na zes knock-out fases en een poule fase van vier teams, waarbij alleen de nummer 1 door ging. Nu genieten en straks weer uitkijken naar een nieuw seizoen. (Foto: aangeleverd)