Vitesse ’22 100 jaar: Nieuwjaarswandeling coronaproof

Castricum – Op zondag 2 januari 2022 organiseert de ‘100 jaar Vitesse ’22 Commissie’ in aanloop naar het aanstaande jubileum op 11 mei een Nieuwjaarswandeling. De organisatie laat weten dat de wandeling volledig coronaproof georganiseerd is. Zo is deelname alleen mogelijk via voorinschrijving en beperkt tot maximaal 250 deelnemers. Daarnaast zullen de deelnemers starten in tijdsblokken (maximaal twee personen per starttijd) om een grote toeloop in een keer te voorkomen.

Op sportpark De Puikman zal de anderhalvemeterregel gelden. De kantine is alleen toegankelijk conform de horecaregels. Dat wil zeggen: met een geldig bewijs met groene uitslag middels de coronacheck-app of een recente testuitslag met negatieve uitkomst. Mochten de coronaregels verder aangescherpt worden, dan zal er alleen buiten gelegenheid zijn om consumpties te kopen en te nuttigen.

De parcoursen van 5, 10 en 15 kilometer lopen door het gebied vanaf Onderlangs tot aan de branding op het strand. Lekker naar buiten, even een frisse neus halen. Alleen, samen of met het gezin, en dat in één van de mooiste stukjes natuur (foto) van Nederland. Na het volbrengen van de wandeltocht is er een leuke originele herinnering voor iedere deelnemer. Verder is er – voor zo ver mogelijk – een gezellige ontvangst in of rond de kantine van Vitesse.

Inschrijven kan alleen via de site www.100jaarvitesse22.nl tot uiterlijk woensdag 29 december 12.00 uur. Een duinkaart is voor iedereen vanaf 18 jaar verplicht (jaarkaart te koop via www.pwn.nl). (Foto: aangeleverd)