Visser ’t Hooft haalt met sponsorloop € 3.900 op!

De leerlingen van Visser ’t Hooft in Castricum hebben maandag 8 juli een sponsorloop voor de Stichting Mariëtte’s Child Care gehouden. Deze stichting heeft in Ghana een kindertehuis opgezet en heeft als doel om kinderen een vak te leren. Om de kinderen ook voorgezet onderwijs te kunnen bieden zijn zij momenteel hard aan het bouwen aan de Junior High School. Een school waar alle kinderen welkom zijn, ook die met een lichamelijke beperking.

Rennen voor stenen Junior High School

Denise uit groep 8 kwam op het idee om dit mooie project te steunen met het organiseren van een sponsorloop voor de hele school. Sam, de zoon van de oprichtster van de Stichting Mariëtte’s Child Care, zit bij Denise in de klas. Sam is vanaf 2015 gastleerling op Visser ’t Hooft en vertelt altijd enthousiast over zijn leven in Ghana.

Op maandag 8 juli was het eindelijk zover! Alle leerlingen gingen zoveel mogelijk rondjes rennen rond de school om geld op te halen voor de Junior High School. Op hetzelfde moment werd er in Ghana ook gerend door de leerlingen van de basisschool Circle of Life om hun leeftijdsgenootjes te steunen. Dit kon worden gevolgd met een live verbinding met Ghana.

Naast hardlopen werd er ook geld binnengehaald met lege flessen inleveren, een rad van fortuin met prijsjes en met de verkoop van armbandjes, sleutelhangers en slippers uit Ghana. Dit alles bij elkaar resulteerde in de fantastisch opbrengst van € 3.900. Mariette: ,,Ik ben sprakeloos, dit had ik nooit verwacht. Wat een mooi bedrag!  Nu kunnen we verder bouwen aan de muren van de school.’’

Ook een steentje aan de opbouw van de Junior High School willen bijdrage? Kijk dan op: www.mchildcare.nl (Foto: aangeleverd)