Visles op kindcentrum Helmgras

Castricum – Morgen komt VISmeester Simon van hengelsportvereniging HSV Castricum op bezoek bij kindcentrum Helmgras voor een visles. Eerst krijgen de leerlingen van groep 8 een biologieles over vis en water, waarna ze aan de waterkant zelf kunnen ervaren hoe leuk het sportvissen is.

Tijdens de visles krijgen de leerlingen een inkijkje in het huis van de vis. Deze wereld onder water is praktisch onzichtbaar en juist daarom zo fascinerend. Ook leren de kinderen de basis van het sportvissen en hoe je zorgvuldig omgaat met een gevangen vis – bijvoorbeeld dat je hem met natte handen moet vastpakken, zodat de slijmlaag niet beschadigt.

Visexcursie

Na de theorieles gaat de visles ’s middags verder aan de waterkant. Daar kunnen de kinderen in de praktijk ervaren dat vissen een leuke en spannende buitenactiviteit is. Ervaren sportvissers van de vereniging staan klaar om de kinderen te begeleiden zodat ze op een goede manier leren vissen. Na afloop wordt samen met de kinderen bekeken welke vissoorten er zijn gevangen. Na een visles hebben kinderen meer oog voor de natuur in hun eigen woonomgeving. Vissende kinderen gaan vaker naar buiten dan hun niet-vissende leeftijdsgenoten, hetgeen gezond is voor hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. (Foto: Sportvisserij Nederland)