VIP Castricum bemiddelt in vrijwilligerswerk

Castricum – VIP Castricum is voor diverse organisaties op zoek naar vrijwilligers. Het vrijwilligerssteunpunt in Castricum heeft een nieuwe naam, maar de diensten zijn nog als vanouds. VIP Castricum is een afkorting van Vrijwilligers Informatie Punt. Het VIP brengt vrijwilligers en organisaties met elkaar in contact en behartigt de belangen van organisaties en vrijwilligers.

In bredere zin brengt de organisatie het vrijwilligerswerk onder de aandacht. Ook biedt men scholing en training voor vrijwilligers en kennis van experts om organisaties te ondersteunen. Daarnaast wordt ook de gemeentelijke vrijwilligerswaardering Vrijwilligers Bedankt vanuit VIP Castricum gecoördineerd.

Op dit moment worden de volgende vacatures onder de aandacht gebracht:

Coördinator

Voor de Stichting Welzijn wordt gezocht naar een vrijwillige coördinator voor het maatjesproject Samen2. De vrijwilliger maakt kennis met de maatjes en de aanvrager om zo tot een goede match te komen. Dus, wie een sociale inslag heeft maar ook met de computer overweg kan, wordt gevraagd te reageren.

Vrijwilliger speel-o-theek

In de speel-o-theek lenen ouders en kinderen steeds nieuw uitdagend speelgoed. Wie helpt bij de inname en uitleen van het speelgoed? Samen met andere vrijwilligers draai je een of meer keren per maand een paar uurtjes mee in de gezellige speel-o-theek in Geesterhage. Taken zijn het uitlenen, innemen en controleren van speelgoed en het administratief afhandelen hiervan. In overleg kunnen hier taken aan toegevoegd worden.

bestuursleden VVE

Serviceflat Sans Souci is een vereniging van eigenaars met honderd seniorenappartementen. Naast de woningen van de eigenaars zijn er een aantal algemene ruimten zoals een recreatiezaal, bibliotheek en terrassen. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers en dit hoeven geen bewoners te zijn. Op dit moment wordt gezocht naar een secretaris, een penningmeester en algemeen bestuurslid.

Wie interesse heeft in een van deze vacatures, of ander vrijwilligerswerk wil doen, kan contact opnemen met het Vrijwilligers Informatie Punt Castricum. Het telefoonnummer is 0251 656562. De vacatures zijn ook op www.vrijwilligerswerkcastricum.nl te vinden.