Vincent Beentjes trekt aan het langste eind

Akersloot – Mountainbiker Vincent Beentjes uit Castricum heeft met een ruime marge de winst weten binnen te slepen in de wekelijkse tijdrit op sportpark De Cloppenburgh. Voor de tweede week achtereen mochten de deelnemers door de absentie van Henk Verdonk junior vechten om de snelste tijden. Was de afwezigheid de eerste week te wijten aan zijn deelname samen met Bram Imming aan een mountainbikedriedaagse in België, dit keer door een gekneusde rib, opgelopen in die wedstrijd.

De weersomstandigheden waren donderdagavond optimaal en de verlichting werd weer voor de eerste keer ontstoken vanwege de steeds vroeger invallende duisternis. Ondanks de afwezigheid van Verdonk junior, maar je kunt ook zeggen dankzij dat, ontvouwde zich een spannend verloop waarbij naar verwachting Dave van Kuilenburg, gezien zijn stand in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement, als winnaar uit de bus zou gaan komen. Dit werd in het geheel niet bewaarheid, waarover Van Kuilenburg na afloop te zeggen had dat zijn technische handigheid iets had ingeboet door zijn onregelmatige deelname.

Toch wist Dave van Kuilenburg de schade beperkt te houden tot iets boven de 1 minuut van Vincent Beentjes, die op zijn beurt Ron Boendermaker met een persoonlijk beste tijd en Bob Scholten, weer goed presterend na een paar tegenvallende weken, achter zich wist te houden. Alwin Hes wist zich met twee seconden te verbeteren in het KPB snelheidsklassement. Voor de nieuwkomers Walter Eggers uit Castricum en Lars Breen uit Schoorl was het nog even aanpassen en wennen om hun mannetje te gaan staan in de toekomst. Voor Ben Visser, die deze avond gebruikte als een intervaltraining ter voorbereiding op de aanstaande koppelstrijd, kwam er door een valpartij een kink in de kabel, maar manmoedig kon hij de tien omlopen volbrengen. Wout Bakker had een off day door een afgelopen ketting.

Uitslag:

1. Vincent Beentjes, Castricum (50.09 min); 2. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee (50.47 min, PR); 3. Bob Scholten, Akersloot (50.52 min); 4. Dave van Kuilenburg, Heiloo (51.11 min); 5. Alwin Hes, Bakkum (51.53 min, PR); 6. Koen Konst, Castricum (53.29 min); 7. Wout Bakker, Heiloo (54.04 min); 8. Koen Jansen, Schagen (55.36 min); 9. Gerrit Jansen, Schagen (56.25 min); 10. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (56.38 min); 11. Ben Visser, Heerhugowaard (57.47 min); 12. Lars Breen, Schoorl (58.01 min).