Vincent Beentjes snelste mountainbiker in tijdrit

Akersloot – Mountainbiker Vincent Beentjes uit Castricum is donderdag de fortuinlijke winnaar geworden van de wekelijkse tijdrit bij de Kids & Parents Bikeschool (KPB). Parcoursrecordhouder Henk Verdonk junior (Egmond Binnen) was ook van de partij en zette alles op alles om zijn eigen record te verbeteren, wetende dat Lars Volkers uit Schagen een week eerder zijn record van 49.01 minuut tot op zes seconden genaderd was met 49.07 minuut en een snelle beginronde van 4.49 minuut. Verdonk junior raffelde de eerste omloop dit keer af in 4.46 minuut en dat was de snelste rondetijd tot nu toe.

Ook de tweede ronde ging met iets boven de 4.50 minuut heel snel, daarmee maakte hij daadwerkelijk een goede kans om de totale tijdrit over tien rondes te kunnen rijden in een tijd onder de 49 minuten. Kettingbreuk in ronde 8 zorgde voor een domper, Verdonk junior moest afstappen en het laatste deel van de tijdrit vanaf de zijlijn aanschouwen. Daar maakte hij zich nuttig door voor zijn collega’s de bel voor de laatste ronde te luiden, een bezigheid die hem, na enig oefenen, goed af bleek te gaan.

Wout Bakker uit Heiloo startte op dertig seconden van thuisrijder Bob Scholten en adviseerde Scholten om zich niet, zoals een week eerder, helemaal kapot te rijden. Het was beter om langzaam te starten en daarmee voortijdig afstappen te voorkomen. Op het oog leek Bob Scholten deze raad opgevolgd te hebben, want Bakker haalde hem halverwege in, maar klampte zich vervolgens in het wiel van Bakker vast, zodat beiden toch nog tot het gaatje gingen en afgepeigerd over de finish kwamen als respectievelijke tweede en derde. Ondanks de ongunstige wind werden vijf persoonlijke tijden uit de boeken gereden, waardoor enkelen een paar plaatsen stegen in het  snelheidsklassement.

Uitslag:

1. Vincent Beentjes, Castricum (50.16 min); 2. Wout Bakker, Heiloo (50.54 min, PR); 3. Bob Scholten, Akersloot (51.34 min); 4. Floris van Woesik, Krommenie (51.59 min, PR); 5. Walter van Kuilenburg, Amsterdam (52.06 min, PR); 6. Koen Konst, Castricum (52.26 min); 7. Peter Dekker, Egmond aan den Hoef (52.33 min); 8. Koen Jansen, Schagen (55.15 min); 9. Alex Hageman. Limmen (56.28 min); 10. Vincent Tiebie, Akersloot (56.38 min, PR); 11. Jeroen Herman, Egmond-Binnen (56.49 min, PR); 12. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (57.07 min). (Foto: Bos Media Services)