Vincent Beentjes slaat toe op parcours KPB

Akersloot – Vincent Beentjes uit Castricum heeft donderdagavond op uiterst slimme wijze de winst behaald in de wekelijkse mountainbikewedstrijd in de reeks om de OIT-cup. Na in de voorbije tijd al diverse keren de overwinning te hebben behaald op sportpark De Cloppenburch, zou Vincent Beentjes, gezien de aanmeldingen op de deelnemerslijst, weer een kans maken om dit te herhalen. Hij moest dan wel zien af te rekenen met Wout Bakker, kijkende naar het redelijk gelijke niveau dat deze renner in huis heeft.

Diezelfde gedachte leek ook bij Wout Bakker te leven, gelet op zijn agressieve en verbeten manier van vertrek. Alleen was Vincent Beentjes in staat de losgeslagen Bakker te beantwoorden, waar de andere deelnemers het antwoord schuldig moesten blijven en slechts konden strijden om de laagste trede van het schavot. Beentjes nestelde zich lekker in het wiel van zijn gangmaker en liet Bakker uittieren. De meeste fut was er bij Bakkertje na een half uur uit, waardoor Beentjes eenvoudig het roer kon overnemen en zijn rivaal op een niet meer te overbruggen afstand kon zetten. Toch had Wout Bakker geleerd moeten hebben van gelijksoortige daden in het verleden, waarbij het overeenkomstig met hem afliep.

Vuurdoop voor Bas Pedroli

Als verzachtende omstandigheid mocht Bakker zijn verkoudheid aanvoeren, maar het antwoord op de vraag of het zonder het hoesten en snot in zijn hoofd anders was gelopen, blijft open. Wat wel te respecteren valt aan zijn optreden is dat Bakker voor niemand in de stress schiet en dat een ander maar moet laten zien harder te kunnen fietsen, dan de snelheid die door Bakkertje wordt voorgeschoteld. Een leerproces was er deze avond voor Bas Pedroli als nieuweling. Hij werd in de eerste ronden onder de hoede genomen door Michel Belleman, die daardoor zijn eindscore niet optimaal kon verzilveren. Pedroli kwam tijdens zijn vuurdoop tot de conclusie dat dit een technisch zwaar mountainbikeparcours is.

Uitslag

1. Vincent Beentjes, Castricum; 2. Wout Bakker, Heiloo; 3. Michel Belleman, Heiloo; 4. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef; 5. Barry Schrama, Akersloot; 6. Piet Veldt, Akersloot; 7. Bas Pedroli, Heiloo. (Foto: KPB)