Vincent Beentjes rapste in secondenspel

Akersloot – Mountainbiker Vincent Beentjes uit Castricum (foto) is donderdag als snelste uit de bus gekomen in het wekelijkse gevecht om de tijd op sportpark De Cloppenburch. Na een goed begrepen wake up call, met daarin de daaruit mogelijk voortvloeiende facilitaire gevolgen, stond er dit keer weer een mooi kwantitatief en kwalitatief startveld. Vooraf durfde niemand een voorspelling te doen wie er, bij afwezigheid van Henk Verdonk junior wegens corona, als mogelijk winnaar in de boeken terecht zou kunnen komen.

Met parcoursrecordhouder Lars Volkers, Vincent Beentjes en Dave van Kuilenburg onder andere aan de start was het gissen wie er aan het langste eind zou gaan trekken en met de winst aan de haal kon gaan. De meesten gokten toch een beetje op Volkers, de man uit Schagen, vanwege zijn eerste plaats in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement. Hij liet na de eerste doorkomst een rondetijd zien van 4.58 minuten, waar Vincent Beentjes al tegen een verlies van drie seconden opkeek. Een seconde is niet veel, maar meerdere gaan toch tellen. De spanning was in het verdere vervolg te snijden. Na drie omlopen viel het kwartje de andere kant op en stond de teller stil met vijf seconden in het voordeel van Beentjes. Met zo’n kleine marge was nog niets zeker en een klein foutje kon funest worden voor beiden.

Later liep de achterstand van Lars Volkers op Vincent Beentjes iedere ronde met een seconde op, hetgeen uiteindelijk op de streep een verschil liet zien van dertien seconden in het voordeel van Vincent Beentjes. Dat leverde hem de dagzege op. Dave van Kuilenburg hikte rondenlang aan tegen de dertig seconden startverschil om deze te overbruggen, maar verloor Lars Volkers ondanks zijn inspanningen uit het oog. Sinds lange tijd stond er weer eens een deelneemster onder de naam van Yvonne Zomerdijk aan het vertrek en liet zien in het mannengeweld overeind te blijven. Ze eindigde net iets buiten de magische grens van 60 minuten.

Uitslag:

1. Vincent Beentjes, Castricum (50.27 min); 2. Lars Volkers, Schagen (50.40 min); 2.Dave van Kuilenburg, Heiloo (51.25 min); 4. Ben Visser, Heiloo (52.40 min); 5. Walter van Kuilenburg, Heiloo (53.38 min); 6. Wout Bakker, Heiloo (53.58 min); 7. Koen Konst, Castricum (54.33 min); 8. Alex Hageman, Limmen (56.19 min); 9. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (58.06 min); 10. Yvonne Zomerdijk, Limmen (60.41 min). (Foto: aangeleverd)