Vincent Beentjes maakt zijn reputatie waar

Akersloot – Mountainbiker Vincent Beentjes uit Castricum heeft andermaal bewezen in zeer goede doen te zijn. Hij wist donderdag de wekelijks tijdrit over tien ronden als snelste af te raffelen. Vijf dagen eerder pakte hij ook de winst in de duurtijdrit over twintig ronden.

De voorwaarden voor snelle tijden waren donderdag perfect. De renners konden zich op het scherpst van de snede met elkaar meten. Ze waren erop gebrand hun persoonlijke tijden in het snelheidsklassement van de Kids and Parents Bikeschool (KPB) aan te scherpen. Drie renners slaagden er daadwerkelijk in dat doel te behalen. Vincent Beentjes wist er 8 tellen af te happen tot 49.38 minuten. Hij startte net een tel boven de 5 minuten in de eerste ronde, om vervolgens het restant ruim onder de magische grens van 5 minuten  per omloop af te leggen. De andere stijgers in de KPB-rangschikking waren Ben Visser en Koen Konst; beiden wisten er 6 seconden af te snoepen tot respectievelijk 50.36 en 50.57 minuten.

Debutanten

Ook waren er debutanten, die eerder al wel aan de trainingen deelnamen, maar zich nog niet waagden aan de laagdrempelige tijdrit. Achteraf bleken ze erg content te zijn over hun prestaties. Het waren Peter Jansen, Barry Schrama en Yvonne Zomerdijk. Zomerdijk kon zelfs een aflopend schema tonen, hetgeen inhoudt dat de opeenvolgende ronden steeds sneller gingen en zij zich daarmee nestelde tussen de eindscores van Jansen en Schrama. Wout Bakker moest zich na zijn harde val door materiaalpech in de twintigrondenrace toch weer oprapen om niet de aansluiting met de rest te verliezen. Helemaal top ging het nog niet, maar de moraal was er weer.

Nadat eerst de achter hem gestarte Ben Visser hem had ingelopen, kwam de volgende slachter in de persoon van Koen Konst hem op de hielen zitten. Hij deed verwoede pogingen om Konst achter zich te houden, maar moest uiteindelijk genoegen nemen Vol met de voornoemde moraal en intentie om de over hem heen razende Koen Konst te volgen, ging het licht toch uit bij Bakker. Hij kon daarna zijn race ontspannen toch nog met een plek 4 kon afsluiten en na afloop de afspraak maakte dat dit eenmalig was in de richting van Konst.

Uitslag:

1. Vincent Beentjes, Castricum (49.38 min, PR); 2. Ben Visser, Egmond aan Zee (50.36 min, PR); 3. Koen Konst, Castricum (50.57 min, PR); 4. Wout Bakker, Heiloo (53.24 min); 5. Peter Jansen, Akersloot (56.14 min); 6. Emiel Prins, Egmond aan Zee (57.15 min); 7. Yvonne Zomerdijk, Limmen (58.39 min); 8. Barry Schrama, Akersloot (60.39 min).