Vincent Beentjes drijfnat naar overwinning

Akersloot – Mountainbiker Vincent Beentjes uit Castricum heeft de winst gepakt in de wekelijkse donderdagavondrit om de OIT Mountainbike Cup. Viel de wedstrijd twee weken eerder al in het water, nu begon het een half uur voor de start ook te regenen en viel het tijdens de race met bakken uit de lucht, met daarbij ook nog een stormachtige wind. De deelnemers checken tegenwoordig eerst Buienradar om te bepalen of ze deelnemen, daarom was er sprake van een klein deelnemersveld met slechts vijf dapperen.

 Met de aanwezigheid van Vincent Beentjes, Walter van Kuilenburg en Koen Konst lag een spannend verloop van de wedstrijd in de verwachting, maar daarvan kwam niets terecht. Vincent Beentjes trok direct ten aanval, het antwoord van Van Kuilenburg en Konst liet lang op zich wachten. Toen ze eindelijk wakker werden, was het leed al geschied en bleef Beentjes onbereikbaar. De volgorde die de doorkomst na een ronde aangaf was tevens de eindrangschikking, dus van spanning was van begin tot einde weinig te merken.

De overige twee deelnemers, Barry Schrama en de jonge Finn Stam, haalden de eindstreep niet. Schrama is brildragend en moest voortijdig de koers verlaten omdat de regen zijn zicht belemmerde. Stam ging voortijdig naar huis na een valpartij. Hij kon zich niet meer herpakken, iets wat de jonge Egmonder zich nog eigen moet maken, maar hij heeft volgens de kenners wel een mooie toekomst voor zich.

Uitslag:

1. Vincent Beentjes, Castricum; 2. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 3. Koen Konst, Castricum.