Vincent Beentjes dit keer de snelste mountainbiker

Akersloot – Mountainbiker Vincent Beentjes uit Castricum heeft donderdagavond bewezen over snelle benen te beschikken door zich dit keer de rapste te tonen in de wekelijkse tijdrit op sportcomplex De Cloppenburgh. Vaak weet hij zich gedwarsboomd door een paar snellere mannen, die de hoofdprijs voor hem wegkapen, maar niet alle renners waren in staat om de vervroegde starttijd – in verband met de ingestelde avondklok – te halen.

Desondanks had Beentjes toch nog af te rekenen met niet de minsten: Henk Verdonk junior uit Egmond aan den Hoef, net hersteld van de Ziekte van Pfeiffer, was voorheen de winnaar en vormde nu een geduchte tegenstander. Dat gold eveneens voor de sinds jaren weer deelnemende Wim Mandemakers uit Heiloo, die ook kan terugkijken op een lange erelijst met vele zeges. Op laatstgenoemde Verdonk junior een minuut te winnen, maar tussen Beentjes en Verdonk junior bleef het lang heel spannend. Ondanks een ultieme krachtexplosie in de laatste omloop van Verdonk junior bleef er op de streep nog zeven seconden over in het voordeel van Beentjes.

Over de jeugd kan veel belovend gemeld worden dat er voor hen mooie tijden aan komen. Wout Bakker uit Heiloo en ook de Akersloter talenten Bob Scholten en Lenneke Pettinga maken grote vorderingen. Wout Bakker bleef slechts 24 seconden verwijderd van de tijd van vroegere veelvraat Wim Mandemakers. Bob Scholten snoept iedere week weer een brok af van zijn beste wedstrijdresultaat en er kan op gewacht worden dat hij binnenkort een keer op het podium mag plaatsnemen. Lenneke Pettinga, die nog geen keus kan maken tussen atletiek en wielrennen/mountainbiken, wist zich zelfs met drie minuten te verbeteren in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement.

Uitslag:

1. Vincent Beentjes, Castricum (52.14 min); 2. Henk Verdonk junior, Egmond aan den Hoef (52.21 min); 3. Wim Mandemakers, Heiloo (53.15 min); 4. Wout Bakker, Heiloo (53.39 min); 5. Bob Scholten, Akersloot )54.51 min, PR); 6. Pleun Lodewijks, Akersloot (57.46 min); 7. Lenneke Pettinga, Akersloot (59.02 min, PR); 8. Koen Konst, Castricum (59.07 min); 9. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef 59.40 min.