Vincent Beentjes deelt de lakens uit

Akersloot – Mountainbiker Vincent Beentjes uit Castricum is de gelukkige winnaar geworden van de wekelijkse donderdagavondtijdrit op sportpark De Cloppenburch. Voorafgaand aan de tijdrit over twintig ronden op zaterdag 4 juni konden de mannen van de lange adem zich nog even warmdraaien.

Het had donderdagavond een mooi gevecht kunnen worden tussen het trio Vincent Beentjes, Walter van Kuilenburg en Wout Bakker. Laatstgenoemde moest echter al vrij snel de wedstrijd verlaten nadat hij keihard ten val was gekomen. Na een goede start met een tijd van 5.04 minuut over de eerste ronde sloeg hij vlak voor de tweede doorkomst snoeihard en op volle snelheid tegen de vlakte. Een steeds terugkomend mechanisch euvel lag hieraan ten grondslag. Vervolgens spitste de strijd zich daardoor toe op Beentjes en Van Kuilenburg. Beiden lieten zien dat de omstandigheden goed waren om een snelle tijd op de klokken te laten verschijnen.

Walter van Kuilenburg toverde een persoonlijk record in de boeken met 50.58 minuten, maar bleef daarmee toch een kleine minuut verwijderd van de winnende tijd van Vincent Beentjes (50.06 minuten). Beentjes bleef zo’n twintig seconden verwijderd van de beste tijd in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement. Ook Henk Jan Verdonk senior liet zich van zijn beste kant zien met slechts dertig tellen afstand tot zijn snelste tijd. De meest opvallende deelnemers van de avond werden Job van Dam en Gerard Roozen. De twee debutanten in deze uitputtingsslag zetten respectievelijk 64.15 en 65.40 minuten op de klok.

Uitslag:

1. Vincent Beentjes, Castricum (50.06 min); 2. Walter van Kuilenburg, Heiloo (50.58 min); 3. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (56.02 min); 4. Job van Dam, Alkmaar (64.15 min); 5. Gerard Roozen, Heiloo (65.40 min). (Foto: Bos Media Services)