Vincent Beentjes de slimste en sterkste

Akersloot – Vincent Beentjes uit Castricum heeft beslag gelegd op de zege in de wekelijkse donderdagavondwedstrijd om de OIT Mountainbike Cup. Het sterke deelnemersveld op sportpark De Cloppenburch zou een mooi wedstrijdverloop kunnen betekenen, maar de praktijk wees heel anders uit. Dat een valpartij een beoogde spannende koers kan dwarsbomen, kwam al na een ronde aan het licht.

Na een snelle kombocht kwam Walter van Kuilenburg te vallen. ,,Op onverklaarbare wijze lag ik zomaar op de grond’’, stelde hij na afloop. Dit gebeurde nadat Vincent Beentjes, Ben Visser en Walter van Kuilenburg de touwtjes na de start in handen namen met de voornoemde valpartij als gevolg. Vincent Beentjes en Ben Visser werden hierdoor ook gehinderd, maar Beentjes wist zich iets sneller dan Visser te herpakken. Beiden moesten met een ruim onderling verschil hun wedstrijd vervolgen. Hierdoor leek de klassering voor het podium een duidelijk feit, want Van Kuilenburg viel terug naar de middenmoot en kreeg daarbij gezelschap van de net van een lekke band in koers terugkerende Alwin Hes, die door de opgelopen achterstand geen aanspraak meer kon maken op plek drie. Die plek kon toch nog ten deel vallen aan de met een kapotte, bloedende knie rondrijdende Walter van Kuilenburg.

Intussen deed Ben Visser nog wat pogingen het gat met Beentjes te dichten, voordat hij tot de slotsom kwam dat dit tot mislukken gedoemd was. Zowel Beentjes als Visser konden daardoor de laatste omloop relaxed uitrijden voor een eerste en tweede plaats. De enige vrouw in het veld, Yvonne Zomerdijk, wist zich in het mannengeweld dapper te manifesteren door een vierde plek in te pikken vóór Barry Schrama. De voor de eerste keer deelnemende Thijs Hes moest zich het parcours nog eigen maken, maar de verwachting is, dat we in de toekomst nog mooie dingen van hem kunnen verwachten, want sterk is hij. De afgelopen week uit Amerika, na een fietstocht van twee maanden, teruggekeerde Piet Veldt sloot de rijen.

Uitslag:

1. Vincent Beentjes, Castricum; 2. Ben Visser, Egmond aan Zee; 3. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 4. Yvonne Zomerdijk, Limmen; 5. Barry Schrama, Akersloot; 6. Alwin Hes, Bakkum; 7. Thijs Hes, Bakkum; 8 Piet Veldt, Akersloot.

Op de foto, van links naar rechts:
Ben Visser, Vincent Beentjes en Walter van Kuilenburg (Foto: aangeleverd)