Vincent Beentjes constante factor

Akersloot – Mountainbiker Vincent Beentjes uit Castricum is andermaal de rapste gebleken in de wekelijkse donderdagavondtijdrit op sportpark De Cloppenburch. Zowel een week eerder als afgelopen donderdag bestond er geen twijfel over de vraag wie het beste uit de voeten kan op dit technische supersnelle parcours aan de boorden van het Alkmaardermeer. Hoewel de stand in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement wordt aangevoerd door de nu niet aanwezige Henk Verdonk junior met 48.36 minuten, mag de vraag inmiddels gesteld worden voor hoelang nog. Met deze winst en de prestaties van de afgelopen weken bewijst Beentjes in zeer goede doen te verkeren en het wachten is op weer eens een rechtstreeks treffen tussen die twee, hetgeen al ruim een maand terug is. Wout Bakker moest een ogenschijnlijk zekere tweede plek laten aan Walter van Kuilenburg.

Misschakeling

Gaande de strijd had Bakker een twintigtal tellen voorsprong verworven op Van Kuilenburg, maar door een misschakeling drie ronden voor tijd moest hij van de fiets en was het positieve verschil als sneeuw voor de zon verdwenen. Er restte hem een derde plaats, net voor Koen Konst. Hoe sociaal het spel in Akersloot is wordt duidelijk doordat men elkaar geen strobreed in de weg legt, maar wel tot het gaatje geprobeerd wordt te gaan, zodat je toch met de billen bloot moet en er na afloop de bekende sterke verhalen volgen over het verloop van elkaars koers, als de lucht tenminste daartoe in de longen nog toereikend is.

Een treffend voorbeeld van vorenstaande is het optreden van Richard van Huizen, in het dagelijks leven lid van het Korps der Mariniers. Als ware hij uitgezonden voor een missie hielp hij, na eerst zijn eigen hiaat snel verholpen te hebben, Alwin Hes, die ook met pech aan de kant bivakkeerde, na vakkundig ingrijpen weer op weg, zonder zich ook maar enigszins te bekommeren om zijn eigen resultaat, zodat hun beider tijden geen recht doen tot het noteren daarvan.

Uitslag:

1. Vincent Beentjes, Castricum (50.48 min); 2. Walter van Kuilenburg, Heiloo (52.59 min); 3. Wout Bakker, Heiloo (53.50 min); 4. Koen Konst, Castricum (54.04 min); 5. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (59.55 min).