Vincent Beentjes afgetekend de snelste

Akersloot – Mountainbiker Vincent Beentjes uit Castricum is met groot tijdsverschil de snelste gebleken in de wekelijkse donderdagavondtijdrit op sportpark De Cloppenburch. Het aantal deelnemers viel echter tegen.

Over de opkomst is de organisatie de laatste tijd niet enthousiast. Wellicht is het woord ‘wedstrijd’ voor velen een drempel en is het beter een andere benaming te kiezen. De tijdrit moet worden gezien als een gezellig, sportief en laagdrempelig evenement om met elkaar bezig te zijn. De mountainbikers kunnen er hun conditie testen en hun technische vaardigheden verbeteren. Zelfs dat laatste is niet belangrijk: lekker een uurtje mountainbiken dient voorop te staan, zonder jezelf druk op te leggen.

De harde kern die altijd aanwezig is – onder wie zeker Vincent Beentjes, Henk Jan Verdonk senior en Walter van Kuilenburg te scharen zijn – was er ook ditmaal. Vincent Beentjes stak er met kop en schouders bovenuit met een totaaltijd van 50.12 minuten. Emiel Prins en Henk Jan Verdonk senior, de mannen uit de Egmonden, vonden elkaar in een sportieve strijd om de plekken twee en drie. Slow starter Verdonk senior toonde zich de sterkste met 55.55 minuten, exact een minuut sneller dan Prins. Hierbij moet wel aangetekend worden dat dit ook andersom en spannender had kunnen zijn, mits Emiel Prins niet tegen panne was aangelopen in de laatste omloop.

Als geen sprake geweest zou zijn van deze pech, dan had Prins bijna zeker zijn bestaande record ruim verbeterd en de volgorde in de uitslag met Verdonk senior wellicht anders geweest. Ook Walter van Kuilenburg kwam het pechduiveltje tijdens de koers tegen, maar kon dit euvel zelf verhelpen en zijn rit uitrijden. Barry Schrama is na een hardnekkige blessure sinds kort op de weg terug. Hij dient echter nog veel verloren terrein goed te maken.

Uitslag:

1. Vincent Beentjes, Castricum (50.12 min); 2. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (55.55 min); 3. Emiel Prins, Egmond aan Zee (56.55 min); 4. Walter van Kuilenburg, Heiloo (59.10 min); 5. Barry Schrama, Akersloot (61.15 min).

(Foto: Bos Media Services)