Vijf seizoenmarkten in 2019

Het Ondernemersfonds kan niet ontzegd worden dat het niet in de toekomst kijkt. Het maakt zich al op voor het voorjaar en zelfs de zomer. Dit met de aankondiging van de data en thema’s van de vijf seizoenmarkten 2019. Om te noteren in agenda of kalender.

De eerste vindt plaats op zondag 19 mei met als thema ‘oldtimers’, die de hele Torenstraat zullen vullen aan twee zijden. Uiteraard met aanvulling van de gebruikelijke waar en kinderattracties. Dan vervolgens zondag 8 juni de volgende, waarbij op het Bakkerspleintje wederom een appeltaartbakwedstrijd wordt gehouden met opbrengst voor het goede doel. Het thema is deze keer ‘kunst’.

Dan als klapper in de zomer op zondag 7 juli een seizoenmarkt met als thema ‘sport’, waarbij de markt hoofdzakelijk in de Torenstraat en Burgemeester Mooijstraat wordt gehouden. Dit door het samenvallen met de derde Castricumse Triatlon, waarbij het dorp op z’n kop staat.

De vierde seizoenmarkt midden in de zomer heeft als thema, hoe kan het ook anders, ‘zomer’ op zondag 18 augustus. Daaraan gekoppeld een kleedjesmarkt op het Bakkerspleintje voor kinderen. Die kunnen daar op kleedjes hun waar aanbieden en iets bijverdienen.

Laatste in de reeks is de najaarsmarkt op zondag 22 september, waar het vooral de horeca is die zich presenteert met eten en drinken, dus een ‘culinaire seizoenmarkt’ ter afsluiting van het seizoen. Het zal een feest worden! (Foto: aangeleverd)