Vijf koffieconcerten dit seizoen bij De Zwaan Cultureel

Zondag 28 oktober gaat het nieuwe seizoen van De Zwaan Cultureel in Uitgeest van start met Hanneke Rouw (celliste, zie foto) en Marte Gerritsma (piano). Zij spelen werken van Beethoven en Rachmanioff.

Hanneke Rouw (1987) is op achtjarige leeftijd begonnen met cello spelen. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu Het Britten) en won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Ze studeerde aan het conservatorium in Zwolle. Ondanks haar passie voor de cello is Hanneke microbiologie gaan studeren in Wageningen. Na haar afstuderen heeft ze besloten om alsnog voor de cello te kiezen. Hanneke speelt op een Duitse cello (van begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Marte Gerritsma is op vijfjarige leeftijd begonnen met pianoles. Zij studeerde aan het conservatorium in Utrecht bij Martyn van den Hoek en behaalde daar in 2011 haar bachelordiploma met onderscheiding. Marte is graag bezig met kamermuziek. Ze speelt in verschillende ensembles. Ze is de pianiste van Trio Panache en één van de vier pianisten van het Horizonkwartet. Daarnaast is zij afgestudeerd aan de universiteit van Utrecht als Master of Energy Science. Ze is daar nu werkzaam op het gebied van duurzame energie.

Het concert begint om 11.30 uur. Kaartverkoop via de website van De Zwaan Cultureel of bij boekhandel Schuyt. Indien nog beschikbaar ook aan de zaal. (Foto: aangeleverd)