Vijanden op het veld, maar vrienden in de pub

Trimteam B van hockeyclub MHCC in Castricum speelde op 14 en 15 december jl. twee wedstrijden in Ierland tegen Galway. De eerste confrontatie ging door een late goal van de Ieren met 2-1 verloren. Hoogtepunt van Castricum was een flitsende combinatie die bij Leonard Eveleens begon. Hij sloeg de bal over grote afstand naar Marjan Meijrink. Na een korte dribbel zag zij vanuit haar ooghoek Theo Brugman aanstormen. Niet zelfzuchtig speelde ze hem aan. Dat was een goede keuze: twee seconden later lag de bal  in de goal.
 
Hockeytrip Ierland één groot feest
Vijanden op het veld, maar vrienden in de pub: beide teams bouwden daar na de wedstrijd een mooi feestje. Nog lang werd nagepraat over de mooie acties op het veld. De volgende dag, bij de tweede match, werd snel duidelijk dat Castricum op revanche uit was. Vloeiend sneed de ploeg door de Ierse verdediging, maar stuitte keer op keer op de uitstekend spelende Ierse doelvrouw. Aan de andere kant van het veld wist Galway wel te scoren. In een uiterste poging het tij te keren vuurde Niel van Vuuren een kanonskogel op het Ierse goal af. De keeper wist de bal nog wel te pareren, maar in de rebound rondde spits Michiel van Zeggeren beheerst af. Die actie bepaalde de eindstand op 1-1. Helaas weer geen winst, maar dat werd rechtgezet in de pub. Zoals gebruikelijk was de derde helft een prooi voor de trimmers uit Castricum.          
 
Trimhockey is veldhockey maar dan zonder wedstrijdverplichting. De basis is lekker met elkaar sporten met als doel het op peil houden van de conditie. De trimmers trainen gedurende het hockeyseizoen wekelijks op maandagavond om 20.00 uur. Er is geen trainingsplicht, je gaat als je tijd hebt. Ideaal voor (drukke) ouders en herintredende hockeyers. De trimgroep bestaat momenteel uit zo’n 50 dames en heren vanaf 30 jaar. De eerste paar keer mag je proef trainen. Meer informatie op www.mhcc.nl. (Foto: aangeleverd)