Vier buitenbranden in een nacht tijd

Castricum – De brandweer heeft het in de nacht van maandag op dinsdag druk gehad met het blussen van buitenbranden. Op maar liefst vier locaties was sprake van brand. Vermoed wordt dat de branden zijn aangestoken.

Om 01.00 uur kreeg de brandweer de eerste melding binnen. In eerste instantie werd geen spoed gemeld, maar eenmaal in de kazerne werd alsnog om spoed gevraagd, omdat er sprake zou zijn van meerdere brandhaarden. Bovendien stonden er auto’s in de buurt van de brandhaarden geparkeerd.

De eerste twee brandjes waren op De Bloemen, waar de kroonring met daaraan de plastic zakken met afval in brand stond. Aan de Weegbree was dit ook het geval, maar daar stonden ook meerdere GFT-bakken in de brand. Aan de Kieviet stond vervolgens ook een hoop afvalzakken in de brand.

De brandhaarden waren snel geblust en de GFT-bakken werden nog extra nageblust. De politie was met meerdere voertuigen ter plaatse om de dader of daders te vinden, maar er is niemand gezien. De politie is dringend op zoek naar getuigen die iets gezien hebben of camerabeelden hebben. Tips zijn welkom via telefoonnummer 0900 8844. (Foto’s: Hans Peter Olivier)