Vier auteurs komen langs bij boekhandel Laan

Castricum – Maar liefst vier auteurs bezoeken in een week tijd boekhandel Laan aan de Burgemeester Mooijstraat 19. Vandaag komt de van televisie bekende ondernemer Peter Gillis naar Castricum, hij heeft namelijk een eigen kookboek uitgebracht. Dinsdagavond zijn er zelfs twee auteurs bij Laan: Gezien van de Riet en Nicolien Mizee. De vrijdag daarna vertelt John Grooteman over zijn boek ‘Invasie 1799’.

Wie weleens naar ‘Familie Gillis: massa is kassa’ heeft gekeken, weet dat Peter Gillis wel van een worstenbroodje houdt. De vakantieparkondernemer is een ware Bourgondiër die je altijd wakker mag maken voor een lekkere hamburger, erwtensoep of nasi. Nu heeft zijn eigen favoriete gerechten in een leuk kookboek samengesteld en wil hij dat graag delen. Hij komt op zaterdag 18 november om 16.00 uur langs.

Gezien van de Riet is een uitzonderlijk begaafde, gedreven kunstenares. Verwonderlijk is haar verhouding tot de natuur in al haar verschijningen. Haar boek ‘Alles! Overal!’ is een must voor kunstliefhebbers, boom- en natuurliefhebbers, schilders, tekenaars, studenten en kunsthistorici. Samen met Nicolien Mizee, bekend van ‘Moord op de moestuin’, ‘Faxen aan Ger’, en ‘Het paradijs’ praat ze op dinsdag 21 november om 20.00 uur over hun eerste ontmoetingen bij het modeltekenen in de jaren 90 van de vorige eeuw en natuurlijk over hun eigen boeken.

John Grooteman vertelt op vrijdag 24 november om 16.00 uur over ‘Invasie 1799’, een levendig verslag van vergeten gebeurtenissen. Het verhaal is licht gedramatiseerd, dat betekent echter niet meer dan dat – naast non-fictieve – enkele fictieve ooggetuigen het verhaal vertellen. Die verhalen blijven zo dicht mogelijk bij de feiten. Het boek bevat tal van prachtige foto’s, tekeningen en schetsen. (Foto: Bos Media Services)