[VIDEO] Politie zoekt getuigen van woningoverval

Castricum – De politie is op zoek naar mensen die mogelijk getuige zijn geweest van de woningoverval gisteravond op de hoek van de Burgemeester Mooijstraat en Stationsweg. Twee mannen drongen kort voor 22.00 uur de woning boven het aldaar gevestigde restaurant binnen. In de woning heeft zich een worsteling met de bewoner voorgedaan, daarna zijn goederen uit het pand weggenomen. Het slachtoffer is een 43-jarige man, hij heeft aangifte gedaan.

Signalement

Dader 1 is ongeveer 1,80 meter lang, heeft een smal gezicht en een getinte huidskleur en ging gekleed in een zwarte jas. Dader 2 is ongeveer 1,70 meter lang. Ook hij had een donkere huidskleur en was gekleed in een rode jas. De aangever spreekt van mannen met een Sri Lankaans uiterlijk. Het slachtoffer krijgt slachtofferhulp aangeboden. De politie verricht een technisch sporenonderzoek en houdt een buurtonderzoek.

Getuigenoproep

Mensen die gisteravond rond 22.00 uur in de omgeving van de Burgemeester Mooijstraat en Stationsweg zijn geweest, hebben mogelijk iets van de overval gezien. Iedereen die informatie heeft, kan zich melden via telefoonnummer 0900 8844. Mocht iemand anoniem informatie willen delen, dan kan dat bij Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800 7000. Wanneer mensen camerabeelden hebben, waarop waardevolle informatie staat, kan men deze beelden via dit formulier naar de politie versturen onder vermelding van dossiernummer 2021089596.

Video

Vanmiddag heeft de politie een videoboodschap verspreid, waarin de hulp van de burgers wordt ingeroepen. Deze video is te vinden op YouTube en kan door iedereen worden gedeeld.