[VIDEO] Doorstroming spoorbaan Beverwijkerstraatweg: in sneltreinvaart steeds meer kosten

Castricum – Diverse kostbare onderzoeken – al vele jaren lang – naar de filevorming en stagnatie voor het verkeer op de Beverwijkerstraatweg richting Castricum, door de spoorbaan die de weg doorsnijdt, hebben nooit iets opgeleverd. Een tunnel bleek niet haalbaar, een randweg leverde hetzelfde resultaat op. Vele voorbeelden passeerden de revue. Particulieren gaven hun mening, maar tot op heden ook zonder echt resultaat.

Het volgende onderzoek heeft zich deze maand inmiddels aangediend. ,,Het onderzoek dat wij binnen het LVO (Landelijk Verbeterprogramma Overwegen) uitvoeren, richt zich op de verkeersmaatregelen op en rondom de overweg Beverwijkerstraatweg en de effecten van deze maatregelen op de overwegveiligheid, verkeersveiligheid, doorstroming en de verkeerscirculatie in een gebied rondom de overweg. Deze maatregelen moeten op relatief korte termijn gerealiseerd zijn”, zo laat gemeente Castricum in ambtelijke taal weten. Het lijkt oude wijn in nieuwe zakken, maar ook een stripverhaal zonder einde.

Advies- en ingenieursonderneming Arcadis is betrokken bij het zoveelste onderzoek. Arcadis levert haar diensten uiteraard niet pro deo. Kortom; het zoveelste onderzoek kost gemeente Castricum vele tienduizenden euro’s. (Foto en tekst: Bert Westendorp)