Verzilverde dinerbonnen smaken prima

Castricum – Eerder stelde de gemeente vijfhonderd dinerbonnen van veertig euro beschikbaar, waarmee thuiszorgcliënten bij plaatselijke horecazaken een smakelijke maaltijd kunnen bestellen. Plaatselijke horecaondernemers hebben zo toch nog wat omzet omdat zij de bonnen tegen geld kunnen inwisselen bij de gemeente. Bewoners van De Santmark zagen hun kans schoon om zich eens lekker te laten verwennen.

Door Henk de Reus

Jolanda Engelsma (coördinator vrijwilligers): ,,Collega Yvonne Brouwer heeft voor De Santmark zestig dinerbonnen bij de gemeente aangevraagd en gekregen. Leuk, want voor de bewoners is het op deze manier ’thuis uit eten’. Omdat onze bewoners geen grote eters zijn kunnen we met één diner bon twee personen een plezier doen, maar ook nog thuiswonende ouderen die regelmatig in ons ontmoetingscentrum komen. Eigenlijk is het twee voor de prijs van één. De maaltijden kunnen online besteld worden, maar onze bewoners zijn niet vertrouwd met digitaal bestellen. Daarom doen wij dit voor hen. De bewoners mogen zelf kiezen waar men wil bestellen. Hierbij noemde een bewoner onder meer de naam ‘Steakhouse Bij de Buurvrouw’. Die naam hadden ze wel eens van de kinderen gehoord. Hierop zochten we contact met de eigenaar Jeroen Duinmaijer.”

Jeroen en zijn collega Maartje van Randeraat van Steakhouse ‘Bij de Buurvrouw’ dienen op dat moment juist de maaltijd op voor mevrouw A. Schut, die in de serre met spanning afwacht wat er komen gaat. Jeroen: ,,Vandaag bestaat het menu uit kipsaté met witlof uit de oven en aardappelgratin. Alles wordt boven in de keuken vers bereid.” Intussen is mevrouw Schut aan haar maaltijd begonnen. Ze zit er als een vorstin bij terwijl zij wordt gefilmd door TV Noord-Holland.

Yvonne Brouwer laat nog weten dat ’t Eethuysje op 14 februari (Valentijnsdag) maaltijden zal verzorgen. Een week later krijgen alle bewoners een pizza van restaurant La Trattoria voorgeschoteld. Zo pikt iedereen een graantje mee.

Op de foto:
Mevrouw Schut laat zich de maaltijd, die zojuist door Jeroen en Maartje van Steakhouse ‘Bij de Buurvrouw’ is opgediend, goed smaken. Foto: Henk de Reus