Vertoond bij diploma-uitreiking: Docenten Clusius College nemen videoclip op

Castricum – – Maandenlang hebben ze eraan gewerkt. De docenten van het Clusius College hadden deze week een bijzondere verrassing voor de leerlingen die naar de diploma-uitreiking waren gekomen. Een videoclip, waarin ze op de melodie van de bekende song ‘Y.M.C.A.’ een eigen tekst hadden gemaakt: ‘Je bent geslaagd voor het V.M.B.O.’ knalde maandagmiddag voor het eerst uit de speakers in de aula van het schoolgebouw.

Van de diploma-uitreiking maakt het team van het Clusius College jaarlijks een grote happening. Docenten en andere medewerkers stappen samen het podium op om de leerlingen toe te zingen en er wordt zelfs een complete live band gevormd, louter bestaand uit teamleden van de school. Maandagmiddag om 15.30 uur begon de eerste van vier shows, de leerlingen van het kader beroepsgerichte leerweg kregen hun diploma maar daaraan voorafgaand kregen ze eerst een complete show van bijna anderhalf uur. Van de 133 leerlingen op de school die aan het examenjaar zijn begonnen, hebben er uiteindelijk 131 examen gedaan. Daarvan zijn er 127 geslaagd, een prachtig slagingspercentage. Directeur Patricia Bleeker sprak de leerlingen maandagmiddag toe en zette enkelen van hen in de spotlights wegens de uitzonderlijke prestaties die ze hadden geleverd. Het betrof leerlingen met een negen of hoger voor een bepaald vak of leerlingen die ‘cum laude’ waren geslaagd.

De show omvatte verder een parodie op de televisiehit De Luizenmoeder, waarin onder de noemer ‘De Clusiusmoeder’ de leerlingen een spiegel werd voorgehouden over hun eigen gedragingen in de klas. Een hardnekkig misverstand werd even later op het podium ook rechtgezet: docenten kunnen echt wel dansen! Begeleid door opzwepende klanken toonden enkele docenten hun beste ‘dance moves’ aan het publiek. Het meest bijzondere van de hele show was echter toch wel de videoclip die in de afgelopen maanden tot stand is gekomen. In een professionele geluidsstudio in Alkmaar was het lied ‘V.M.B.O.’ ingezongen, vervolgens werd op diverse locaties gefilmd om de beroepen uit te kunnen beelden waar de leerlingen van het Clusius College uiteindelijk in terechtkomen. Al vanaf januari is door de docenten in het geheim aan dit project gewerkt, het opnemen van het amper vier minuten durende filmpje bleek uiteindelijk nog een hele klus te zijn. Maar het resultaat mag er zijn en werd zowel maandag als dinsdag twee keer vertoond aan groepen leerlingen en hun ouders. (Bos Media Services)

Foto:

Een beeld uit de videoclip ‘V.M.B.O.’ van The Clusius People (foto: Clusius College)