Versterkt CAS RC verplettert Breda met 50-21

Castricum – Nu de competitie in de Ereklasse rugby serieus is begonnen heeft ook de Castricumse Rugby Club de selectie compleet voor het komende seizoen. Met enkele laatste versterkingen vanuit Argentinië en Nieuw-Zeeland kan samen met de bestaande kern vanuit eigen kweek weer een aanval op het landskampioenschap worden gedaan. Dit weekend stond te thuiswedstrijd tegen Breda op het programma.

Castricum begon voortvarend aan de wedstrijd en zette Breda vanaf de eerste minuut goed onder druk. Na ruim een kwartier spelen werd vanuit de scrum de kans goed uitgespeeld in de lijn waardoor Jord Doornenbal de eerste try kan aantekenen inclusief mooie conversie vanaf de zijlijn door Dakota Coady, ondanks de stevige wind: 7-0. Met name vanuit de forwards kon continu de druk op Breda worden gezet: zowel vanuit de line-out met de driving maul als vanuit de scrums ook veel terreinwinst worden geboekt. Vanuit twee scrums konden door Fabio Filippi en Roy Schermer nog 2 tries worden gemaakt. Ook Breda had inmiddels via een try wat terug kunnen doen waardoor halftime een stand van 28-7 was bereikt.

Tweede helft

In de tweede helft had CAS RC het nadeel van sterke wind tegen, daarnaast gingen veel ballen verloren door slordige passing. Toch was het CAS dat ook in de tweede helft weer de eerste try scoorde waarvan de conversie helaas werd gemist tegen de wind in: 33-7. Er volgde een tweede helft met slordigheden over en weer maar met fasen ook een sterke defence van Castricum. Uiteindelijk kon de weerstand van Breda definitief worden gebroken en werd de wedstrijd met een paar laatste tries definitief gewonnen met 50-21. Door deze winst stijgt CAS RC naar de 6e plaats in het linkerrijtje, een plaats die halverwege het seizoen recht geeft op de play-offs voor het kampioenschap.

Aanstaande zaterdag

Aanstaande zaterdag volgt de regioderby tegen Haarlem, opnieuw thuis op sportpark Waterland, deze keer op de normale tijd van 15.00 uur. Bij winst heeft CAS RC de kans verder te stijgen in de ranking, komt het zien!

Op de foto:
Tahi Subritzky (prop) scoorde een try tijdens zijn eerste wedstrjid voor CAS RC. (Foto: Theo Beentjes)