Versneld uw EHBO-diploma halen

Castricum – Altijd al willen leren hoe u eerste hulp kunt verlenen? Dit kan nu in twee maanden tijd bij EHBO-vereniging Castricum. De cursus Eerste Hulp bestaat uit e-learning voor de theoretische kennis en zes praktijklessen om de handelingen zoals reanimatie en stabiele zijligging te oefenen.

Een ongeval, iemand die op straat onwel wordt, een ongelukje in huis of bij het sporten; het gebeurt dagelijks. Weet u dan wat u kunt doen om iemand te helpen? Het verlenen van eerste hulp kan levensreddend zijn. In de cursus EHBO zijn verslikking, reanimatie, het bedienen van de AED en de eerste hulp aan kinderen inbegrepen.

Cursus met e-learning

De cursus bestaat uit een e-learning waarin u zelfstandig alle theorie doorneemt. Direct na aanmelding krijgt u toegang tot de theorielessen. Het doorlopen van deze lessen neemt circa acht tot tien studie-uren in beslag. Voor vragen is een docent van de EHBO-vereniging beschikbaar. Aansluitend volgt u zes praktijklessen om de handelingen uitgebreid te oefenen. Deze praktijklessen starten op maandagavond 16 oktober 2023 van 19.30 tot 22.00 uur. Het examen is op maandagavond 4 december 2023. De praktijklessen en het examen zijn in het EHBO-leslokaal in cultureel centrum Geesterhage.

Meer informatie en aanmelden

De groepsgrootte van de cursus is beperkt. Wilt u zeker zijn van een plaatsje? U kunt zich nu aanmelden. Veel zorgverzekeraars geven een vergoeding voor de cursus Eerste Hulpverlener (het EHBO-diploma). Raadpleeg daarvoor de voorwaarden van uw zorgverzekering. Op www.ehbocastricum.nl vindt u alle informatie over de cursus, de kosten en een inschrijfformulier. Voor informatie of aanmelding kunt u ook contact opnemen via telefoonnummer 0251 651060 of een e-mail naar secretaris@ehbocastricum.nl sturen. (Foto: aangeleverd)