Verrijk je wereld met bloemen: Bloemendagen Limmen

Limmen – In aanloop naar de zeventigste editie van de Bloemendagen zijn de bollenvelden nog gehuld onder goudbruine kleur van het stro, ter bescherming van de bloembollen tegen de kou. Onder de grond zijn de eerste voorbereidingen voor bloei al lang begonnen, net zoals bij de prikploegen die deelnemen aan dit geliefde evenement.

De potloden zijn uit het stof gehaald, kranten open geslagen en inspiratie wordt opgedaan om deze jubileumeditie niet zomaar voorbij te laten gaan. Met potlood de eerste schetsen, waarna digitaal verder wordt gewerkt. Vaak actueel onderwerpen op het scherpst van de snede, maar ook kunstzinnig. Zorgvuldig wordt het onderwerp gekozen, elke prikploeg is volledig vrij om eigen ideeën tot leven te brengen. Het ontwerpproces wordt nauwgezet uitgevoerd, want een goede ondergrond is het halve werk.

Elk detail wordt zorgvuldig overwogen, van moeilijkheidsgraad en grootte tot vorm en kleursamenstelling. De grootte van het mozaïek hangt af van de beschikbare tijd van de prikploeg. Voor een groot mozaïek zijn vaak meerdere mensen een week lang fulltime bezig, hetgeen het voordeel biedt dat details beter geprikt kunnen worden. Kleiner betekent minder gedetailleerd, maar een mozaïek van een vierkante meter is door een klein groepje binnen twee dagen makkelijk te prikken.

Hoewel hyacinten slechts een beperkt aantal kleuren hebben, zijn de mogelijkheden eindeloos om je creatief uit te leven. Gebruik van complementaire kleuren voor cartoons tot overvloeiende tinten voor schitterend schaduwspel in gezichten. Geïnspireerd om deel te nemen of te helpen? Neem contact op via info@bloemendagenlimmen.nl of bezoek www.bloemendagenlimmen.nl voor meer informatie. De Bloemendagen zijn van 20 tot en met 24 april. (Archieffoto: aangeleverd)