Vernieuwde tuin voor bezoekerscentrum De Hoep

Castricum – PWN is gestart met het vernieuwen van de tuin achter bezoekerscentrum De Hoep. In de Hoeptuin valt straks van alles te beleven en ontdekken voor bezoekers van alle leeftijden. Tijdens de werkzaamheden is de tuin mogelijk (deels) afgesloten. Vanaf de kerstvakantie is de vernieuwde tuin weer helemaal open.

In de nieuwe tuin liggen verschillende routes. Onderweg wandel je in korte tijd door alle soorten natuur die in het Noord-Hollands Duinreservaat te vinden zijn; van open duin tot natte valleien en bos. De beplanting in het ontwerp is zo gekozen dat er elk seizoen wel wat moois te zien is.

Van alles te beleven voor alle leeftijden

De tuin wordt een heerlijke plek om in rust te genieten van de natuur, vogels te zien door de vogelkijkwand, of juist van alles te leren. Er worden zeven verschillende themagebieden ingericht waarbij je van alles leert over de natuur in het Noord-Hollands Duinreservaat. Elk thema wordt op een eigen manier ingericht. Hierdoor ontstaat voor elk wat wils; jong en oud wordt geprikkeld om zich te verwonderen over de natuur en op onderzoek uit te gaan.  Zo legt men stapstenen door een poel aan, komt er een doolhof, groene tunnels door het bos en een vogelkijkscherm aan de rand van de ijsbaan. Op www.pwn.nl/nieuwe-hoeptuin staat het ontwerp van de nieuwe tuin.