Vernieuwde Hoeptuin belooft educatie en speelplezier

Castricum – Van stapstenen tot een doolhof: er valt een hoop te beleven in de vernieuwde tuin achter De Hoep. Voor zowel kinderen als volwassenen is er een hoop te doen. ,,De tuin is nu een verlengstuk van de binnenruimte geworden. Met meer ruimte voor educatie en beleving.’’

De paden door de tuin zijn half verhard en toegankelijk voor mindervaliden en mensen met kinderwagens. Er liggen stapstenen in de poel. Voor de kleintjes én de ouders een uitdaging om er niet in te plonsen. Het water is niet diep, maar natte schoenen heb je zo. Het doolhof van takken zorgt ook veel speelplezier, evenals de groene kunnen met inheemse klimplanten waar je onderdoor kunt lopen.

Educatie en beleving

PWN-projectleider Martijn Van Schaik over de nieuwe inrichting van de tuin achter De Hoep: ,,De tuin is nu een verlengstuk van de binnenruimte geworden met meer ruimte voor educatie en beleving en ook de natuur heeft een boost gekregen. We hebben de tuin en de entree afgelopen jaar flink verbeterd. Niet alleen de omgeving van De Hoep, maar ook de ijsbaan en parkeerplaats.

In de tuin is alles gecentreerd rond verschillende thema’s. Zo is er een insectenrijk, vogelrijk en een bosrijk. De tuin loopt door tot aan de ijsbaan. Het is een leuke plek om even naar toe te gaan met het gezin, familie of vrienden. We willen rondom De Hoep graag meer bieden voor bezoekers. Juist ook die groep die even een frisse neus wil halen en niet hele stukken gaat lopen. In deze tuin kun je alles beleven wat er in het Noord-Hollands Duinreservaat te vinden is.’’ (Foto’s: Ans Pelzer)