Verkiezingsdebat over landbouw in Noord-Holland

Regio – Op 15 maart zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en de waterschappen. Dit zijn misschien wel de belangrijkste Statenverkiezingen ooit. Nederland bepaalt hoe hun omgeving en de voedselproductie in Nederland eruit komt te zien. Daarom organiseert LTO Noord samen met Glastuinbouw Nederland, NFO, Greenport NHN, Greenport Aalsmeer, KAVB, HAJK, Stivas, de NMV, het Vonk College en de Agrarische Collectieven donderdag 9 maart het Noord-Hollandse landbouwverkiezingsdebat. In ieder geval dertien politieke partijen doen aan dit debat mee.

Tijdens de debatavond staan verschillende actuele thema’s die spelen op het platteland centraal. De aanwezige politieke partijen krijgen stellingen voorgelegd rondom thema’s als het vitaal platteland, de waarde van het produceren van voedsel in NH en het behoud van voorzieningen en cultuurlandschap. Het debat vindt plaats in de vorm van een lagerhuisdebat, waardoor het op interactieve en dynamische wijze lukt om het grote aantal politieke partijen dat dit jaar deelneemt aan de verkiezingen in NH aan het woord te laten.

De stellingen worden toegelicht door iemand die een sterke binding heeft met het betreffende thema. Nadat de partijen hierover met elkaar in debat zijn gegaan, krijgt ook het publiek de mogelijkheid zich hierover interactief uit te spreken. Zo krijgen zowel de politici als de bewoners de kans om hun standpunten wensen voor de toekomst van onze sector te delen en hun mening te vormen.

Aanmelden

Wil je weten wat de meningen van de verschillende politieke partijen zijn ten aanzien van een vitaal platteland of heb je hier zelf goede ideeën over? Dan is deze debatavond dé kans om je te laten informeren en je stem te laten horen. Mis het dus niet en meld je via deze link aan. Het debat vindt plaats in het Vonk College aan de Drechterwaard 10-16 in Alkmaar en start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).