Verkiesbare Castricummers in de nacht naar stembureau

Castricum – Net als in vorige jaren is ook tijdens de komende verkiezingsdag een stembureau in gemeente Castricum al open om middernacht. In ieder geval zes Castricummers die op de kandidatenlijst staan voor de Provinciale Statenverkiezing of de Waterschapsverkiezing komen op 15 maart om 00.00 uur naar stembureau Tuin van Kapitein Rommel in Castricum om hun stem uit te brengen.

In totaal zijn twintig inwoners van de gemeente verkiesbaar, van wie vier voor beide verkiezingen op de kieslijst staan. Acht Castricummers staan op de lijst voor Provinciale Staten Noord-Holland (PS) en zestien voor waterschap Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (WS). oor PS zijn dat Rebecca de Knegt (Forum voor Democratie), Valentijn Brouwer (GroenLinks), Marcel Steeman (D66), Maria Overtoom (CDA), Angeline Egbers en Vivianne Spruit (beiden Partij voor de Dieren), Corrie de Geeter (AWP) en Mariska Tauber (OPNH).

Voor WS: Rino Zonneveld en Peter Heeremans (beiden Waterplatform), Lydia Snuijf-Verweij (Water Natuurlijk), Maria Overtoom (CDA), Corrie de Geeter, Jan Kerssens en Alex Rohof (alle drie voor AWP), Merije Baltus en Nico Koning (beiden voor Boeren Burgers Waterbelang), Cok van Bergen-Henegouw, René Hoogland, Henk van der Eng, Bärbel Böhling en Ron de Haan (allen voor De Vrije Lijst), en Vivianne Spruit en Angeline Egbers (beiden voor Partij voor de Dieren).

Openingstijden

Het stembureau Tuin van Kapitein Rommel – tegenover het NS-station in Castricum – opent zijn deuren om precies 00.00 uur voor alle kiezers. Dat gebeurde ook tijdens de verkiezingen in de afgelopen jaren. Omdat uit ervaring blijkt dat dit een populaire tijd is, maar de rest van de nacht weinig mensen gebruikmaken van de nachtelijke openstelling, is het stembureau dit keer in de nacht open tot 01.00 uur. Vanaf 07.30 uur is het weer geopend en kunnen kiezers er de hele dag terecht, tot 20.00 uur.

Webpagina met alle details

In totaal hebben bijna 30.000 kiesgerechtigde inwoners van gemeente Castricum een stemoproep gekregen. Zij kunnen in 21 stembureaus, waaronder één mobiel, voor beide verkiezingen hun stem uitbrengen. Alle informatie over de verkiezingen is in onze editie van 8 maart én op www.castricum.nl/verkiezingen te vinden.