Verhuizen naar een andere sociale huurwoning?

Regio – Iedereen die in een sociale huurwoning woont en wil verhuizen naar een andere sociale huurwoning, dient zich eerst als woningzoekende in te schrijven. Dat kan bij SVNK, een samenwerkingsverband van de woningcorporaties in de regio Noord-Kennemerland. Deze regio bestaat uit de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest.

Vorig jaar verliet het laatste kind van Carin Stuifbergen (59) het ouderlijk huis. Sindsdien heeft ze de grote eengezinswoning in Heerhugowaard helemaal voor zichzelf. Carin: ,,Er is zo’n hoge woningnood, hier hoort eigenlijk een gezin te wonen. In de toekomst wil ik verhuizen naar een kleinere woning, daarom heb ik me ingeschreven als woningzoekende bij SVNK.” Jarenlang woonde Carin met veel plezier als alleenstaande moeder met haar vijf zoons in een grote eengezinswoning. Maar langzamerhand vlogen ze allemaal uit. Carin: ,,Ik zou in de toekomst graag iets kleiner wonen, bijvoorbeeld in een appartement met twee slaapkamers. Zodat ik wel logees kan ontvangen.”

Lange wachttijd

Ze heeft zich daarom ingeschreven als woningzoekende bij SVNK. ,,Ik heb mijn jongens indertijd al op hun zestiende jaar ingeschreven bij een woningcorporatie, dat kon toen nog. De wachttijd voor een sociale huurwoning is sindsdien alleen maar langer geworden. Veel mensen weten niet, dat als je een sociale huurwoning huurt, je niet automatisch ingeschreven staat als woningzoekende. Want zodra je het huurcontract hebt getekend, vervalt je inschrijving. Of ze denken: ik schrijf me wel in tegen de tijd dat ik wil verhuizen. Als je zo denkt, dan kom je van een koude kermis thuis!”

Nieuwe stap

Carin zou graag volgend jaar verhuizen naar een appartement in Heerhugowaard. ,,Dan heb ik mijn studie afgerond, ik ben bezig met een omscholing tot administratief medewerker. Dat lijkt me een mooi moment voor een nieuwe stap in mijn leven.” Wilt u ook verhuizen en zoekt u een sociale huurwoning (tot en met € 752,33 per maand) in de gemeente Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk of Uitgeest? Schrijft u zich dan nu in als woningzoekende bij SVNK, www.svnk.nl. U betaalt eenmalig € 25,00 inschrijfkosten en u blijft ingeschreven staan totdat u een woning via SVNK heeft gevonden. (Foto: Jan Meurs)