Verhaal van vluchtelingen verbeeld

Karavaan wil allerlei kanten van het vluchtelingenvraagstuk belichten. Ze beginnen op 23 april met de asielprocedure en op 7 mei met de vlucht zelf. Daarna volgen nog voorstellingen over migratie, vluchtelingen die uitgeprocedeerd zijn maar niet terugkunnen, de brandhaarden van de wereld, bootvluchtelingen en foto-expo�s van asielzoekers.

Op 23 april Vertrekvergunning, een ontroerend theaterstuk van een Syrier wiens asielprocedure elf jaar duurde. Hij ging naar de Theaterschool in Amsterdam en werd een begenadigd acteur. George Tobal speelt zijn eigen verhaal. Op 7 mei De Weg, indrukwekkend muziektheater over de weg die Ekaterina Levental als tiener aflegde van Oekraine naar Nederland. Na haar vlucht en haar asiel in Nederland studeerde zij aan het conservatorium in Den Haag zowel zang als harp. Katja, zoals zij in Nederland door haar vrienden genoemd wordt, is een veelgevraagd zangers en harpiste.

Na beide voorstellingen is een nagesprek. De voorstellingen worden gespeeld bij Koekenbier, aan de Kennemerstraatweg in Alkmaar. Kaarten via Karavaan.