Vergunning voor brug over de Schulpvaart

Castricum – In deze krant publiceerden we vorige week de omgevingsvergunning voor het plaatsen van een wandelbrug over de Schulpvaart. Het is een initiatief van het Landschap Noord-Holland in samenwerking met de Stichting Oer-IJ en de gemeente.

Door Hans Boot

De gemeente licht het plan als volgt toe: ,,De brug verbindt het terrein aan de Brakersweg dat de functie heeft van openbaar natuurgebied met het schelpenpad langs de Zeeweg. Om het terrein toegankelijk te maken voor wandelaars, is er door ons een aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning voor een voetgangersbrug. Het Landschap Noord-Holland is eigenaar van het gebied en heeft ecologisch onderzoek verricht. Bureau Vista heeft het ontwerp geleverd, inclusief een leuning van bamboe. Ook de Stichting Oer-IJ is betrokken bij de advisering en neemt een deel van de kosten op zich. Over de uitvoering kunnen wij melden dat de brug past in het landelijk gebied. De hoogte is zodanig dat er platte bootjes onderdoor kunnen. In het te belopen gebied worden schelpenpaadjes aangelegd.”

Ongeveer op deze locatie zou de brug moeten komen. (Foto: Hans Boot)

De omgevingsvergunning is weliswaar verleend, maar dat betekent volgens de gemeente nog niet dat deze onherroepelijk is: ,,De vergunning is ruim twee weken geleden afgegeven. Vanaf dat moment kunnen er hiertegen binnen zes weken bezwaren worden ingediend.” (Artists impression van bureau Vista)