Vereniging De Salamander houdt jubileumreceptie

Castricum – Op 27 februari 1973 werd de Castricumse Zeeboten- en Strandvisvereniging De Salamander opgericht. De naam werd ontleend aan het voormalig oorlogsschip Salamander, waarvan het wrak zich op het strand van Castricum bevindt. In het kader van het vijftigjarig bestaan vindt op 11 maart een jubileumreceptie plaats.

In de hoogtijdagen van Zeeboten- en Strandvisvereniging De Salamander lagen er plusminus zeventig visbootjes tegen de duinen op het strand van Castricum. Eensgezind werd op vrijdagavond zand wegschept, zodat op zaterdag en zondag de visbootjes met handkracht naar de waterlijn konden worden gebracht. Vaders en hun zonen kozen het ruime sop om een maaltje vis te vangen. In de loop der jaren nam het aantal visboten af en werd het accent verlegd naar het strandvissen.

Ter gelegenheid van het jubileum nodigt De Salamander alle leden en oud-leden uit voor een receptie in de kantine op sportpark Wouterland aan de Van Haerlemlaan 31a op 11 maart van 15.00 tot 17.00 uur om elkaar te ontmoeten en herinneringen op te halen. De vereniging beschikt niet over alle adressen van iedereen die ooit lid is geweest. Mocht u lid zijn geweest en geen uitnodiging hebben ontvangen, meld u dan aan bij de secretaris door op www.zeevisvereniging-de-salamander.nl het contactformulier in te vullen. (Foto: Zeeboten- en Strandvisvereniging De Salamander)