Verenigde Staten-correspondent Michel Vos te gast bij boekhandel Laan

Castricum – Vrijdag 28 juni om 20.00 uur wordt Michiel Vos geïnterviewd door Corien Hildenbrant. Het gesprek gaat over zijn boek ‘Vos in de VS’. De entree is 5 euro en de Boekproeverij is open.

Michiel Vos (Groningen, 1970) is jurist, journalist en Verenigde Staten-correspondent. Hij heeft zowel de Nederlandse als de Amerikaanse nationaliteit, want hij is getrouwd met Alexandra Pelosi, de dochter van Nancy Pelosi. Vos is van oorsprong advocaat, maar besloot het roer om te gooien en journalist te worden. In 2000 liep hij stage bij Max Westerman tijdens de presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten. In de twintig jaar dat hij in de Verenigde Staten woont, heeft Vos zich aangepast van een naïeve immigrant met romantische ideeën over zijn nieuwe land tot een burger die zijn geadopteerde vaderland een spiegel kan voorhouden.

In een poging de mythologie van zijn ‘Nieuwe Wereld’ te ontrafelen, neemt Michiel ons mee naar ‘The American way of life’ (of wat daar nog van over is) en opent hij deuren naar het Amerikaanse establishment; hij ontmoet presidenten, popidolen, Hollywoodsterren en gewone, veelal boze Amerikanen. Aan de hand van smakelijke en humorvolle anekdotes beschrijft hij het Amerika van de 21e eeuw. (Foto: aangeleverd)